Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

vrijdag 29 september 14u14

Guía de Isora kerkplein

Guía de Isora een pittoresk dorpje

Guía de Isora kerkplein

Guía de Isora waar de tijd stilstaat

Guía de Isora, ook wel bekend als Guía, is een gemeente die behoort tot de provincie Santa Cruz de Tenerife, op het eiland Tenerife (Canarias), Spanje.De gemeentelijke hoofdstad ligt in het stedelijke gebied van Guía, op ongeveer 560 meter hoogte. Guía heeft een oppervlakte van 143 km².
In 2001 telde Guía de Isora 14.982 inwoners.
Aan de kust vind je een aantal vissersdorpjes, zoals Playa San Juan dat uitgegroeid is tot een rustige toeristische zone. De kustlijn van ongeveer 15 kilometer wordt verder bezet door Alcalá, Varadero, Piedra Hincada, Aguadulce, Fonsalía en Cueva del Polvo.Hogerop vind je Guía de Isora, Chío, Tejina, El Pozo, Acojeja, Aripe en Chirche.

Waar komt de naam Guía de Isora vandaan?

De naam van de gemeente komt van die van de gemeentelijke hoofdstad. Aanvankelijk heette dit hele gebied Isora, een Guanche-term, volgens sommigen naar een anonieme Cubaanse prinses en anderen vertalen het als “malpaís”(vulkanisch terrein bedekt met losse stenen).
Guía de Isora bezit vele woningen in de typische Canarische bouwstijl
Na de ontdekking van een beeld van de Maagd van het Licht of Gids (Virgen de la Luz of Guía) in de zestiende eeuw, werd deze plaats Guía genoemd, hoewel sommigen beweren dat deze naam komt van zijn oude betekenis nl. “hoge plaats” .Ten slotte kiest de gemeente bij Koninklijk Besluit van 27 juni 1916 officieel de volledige naam Guía de Isora om het te onderscheiden van andere gelijknamige steden.

FloraPinus Canariensis - Canarische den

De typische vegetatie van de gemeente is de Pinus canariensis.De rijke en gevarieerde flora en fauna van de gemeente is vergelijkbaar met de andere zones van middelmatige hoogte van het eiland.De meest representatieve soort hier aanwezig is de Canarische den (Pinus canariensis), die in grote delen van het eiland is terug te vinden.Diverse heesters en struiken, zoals de gaspeldoorn en Tajinaste bloeien hier op de hoogste delen van Guía.Ook diverse fruitbomen zoals: amandelbomen, sinaasappel, vijgen en cactussen. Ten slotte vinden we in de kuststreek plantages van bananen en tomaten.

Pascua Florida

Eén van de belangrijke evenementen is de jaarlijkse Pascua Florida tijdens de Paasweek (Semana Santa). Diverse lokale en internationale artiesten beelden de lijdensweg van Jezus Christus uit met bloemensculpturen.Hieronder enkele foto’s van de Pascua Florida van 2019.

Gegevens

Datum:
vrijdag 29 september 2023
Tijd:
14u14

Locatie

Guia de Isora
Ayuntamiento
Guia de Isora,Santa Cruz de Tenerife38680Spanje
+ Google Maps