Carnavalposter 2023

Carnavalposter 2023 met zijn ontwerper Nereme Melián

Carnavalposter Santa Cruz 2023

Het winnende voorstel voor de Carnavalposter 2023, ontworpen door Nareme Melián, die ook al in 2018 won, behaalde bijna 40% van de uitgebrachte stemmen, in totaal 8.399.

Een eerbetoon aan de wereld van Carnaval. Zo verdedigde Nareme Melián, de tekenaar van de Carnavalsposter 2023, gisteren het ontwerp waarmee hij uit tien andere voorstellen als winnaar uit de bus kwam.

Dit is de tweede keer dat hij winnaar wordt, want in 2018 won hij ook de carnavalsaffichewedstrijd, bij die gelegenheid gewijd aan La Fantasía. Carnaval, de stad die nooit slaapt is de titel van het door Nareme Melián ingezonden werk en daarmee behaalde hij de hoogste score.

Lees verder onder de poster

Carnavalposter 2023 - Santa Cruz
De nieuwe Carnavalsposter 2023

De affiche is het echte visitekaartje voor de festiviteiten en het startschot voor de honderden activiteiten en evenementen waaruit het carnaval van Santa Cruz de Tenerife bestaat.

Het grootste feestelijke evenement qua omvang, duur en economische impact van heel Spanje en deze editie telt nog amper 85 dagen vooraleer deze van start gaat.

Nareme Melián, de ontwerper

Nareme Melián legde uit dat hij in zijn werk alle mensen die achter de schermen werken wilde samenbrengen. Wanneer de officiële evenementen, wedstrijden en gala’s voorbij zijn, blijft de carnavalsmachine het hele jaar door werken. Daarom hecht hij belang aan alle mensen die er zijn, naaisters, choreografen en muziekregisseurs, enz..

De illustrator gaf toe dat hij met zijn eerste affiche niet alleen binnen het carnaval, maar ook in de wereld van de vormgeving naam heeft weten te maken. De waarheid is dat ik sinds 2018 niet ben gestopt met werken.

Als auteur van de winnende poster ontving Melián een prijs van 2.500 euro.

Nareme Melián heeft een diploma in Bellas Artes (schone kunsten) van de Universiteit van La Laguna, met als specialisatie tekenen en illustreren, en begon zijn professionele carrière in de sector van de geïllustreerde boeken met La fiesta del Sol y la Luna. Hij heeft ook verschillende groepstentoonstellingen gehouden, zoals Islas y Tesoros (2010) en Árboles protagonistas en la literatura y la mitología (2011), beide gehouden in de TEA (Tenerife Espacio de las Artes). Hij heeft meegewerkt aan het strip- en illustratietijdschrift Rumblé en aan het eerste collectieve boek van eilandillustratoren, Canarias 1400.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…