Driekoningen 2017 – Los Reyes Magos

Driekoningen 2017 in Tenerife

Los Reyes Magos – Driekoningen 2017
het grootste feest in Spanje

Driekoningen 2017, zoals elk jaar een feest om naar uit te kijken, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Het is vergelijkbaar met Sinterklaas in de Lage Landen.

Driekoningen, vrijdag 6 januari, is een officiële feestdag in Spanje, daarom zijn banken, scholen, supermarkt Mercadona, etc… gesloten die dag.rosca van driekoningen, een speciaal gebak

Met DrieKoningen bakken de bakkers een speciaal gebak in de vorm van een “O” (de rosca de reyes of roscón de reyes, de ring van de DrieKoningen).

Driekoningen noemt men in Spanje “Los Reyes Magos” (de Magische Koningen), Caspar, Melchior en Balthasar, die goud, wierook en mirre brengen naar het kindje Jezus.

De Koningen zouden respectievelijk 20, 40 en 60 jaar oud zijn geweest, getallen die de levenstijdperken van de volwassene symboliseren.

Elke gemeente viert dit feest met de aankomst van de Driekoningen (per kameel, per helikopter, per boot…) gevolgd door een grote, kleurrijke optocht (cabalgata de Reyes Magos). 

Driekoningen 2017 in AdejeAankomst DrieKoningen per helikopter

Donderdag 5 januari om 17u00 aan het Campo Municipal de Fútbol de Adeje (El Galeón) aankomst van de Driekoningen per helikopter.

Inkomtickets verkrijgbaar aan 1 euro in het Centro Cultural van Adeje, ofwel de dag zelf aan het voetbalstadion zelf (tot uitputting).Driekoningen in Los Cristianos

Omstreeks 19u00 de grote optocht “Gran Cabalgata de Reyes“, met veel spektakel, kinderfiguren bekend van TV, dansers en danseressen, etc…
De stoet vertrekt in de Calle Grande van Adeje tot aan de Plaza de España, daar gezeten op hun tronen, luisteren de Koningen naar de wensen van de kinderen en nemen de brieven en tekeningen in ontvangst.danseressen Driekoningen

Driekoningen in Los Cristianos

Donderdag 5 januari om 19u30Cabalgata de Reyes Magos de Oriente 2017” door de straten van Los Cristianos tot aan het Centro Cultural.

 

Affiche Driekoningen 2017 in Los Cristianos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…