Ed Sheeran geeft op Tenerife uniek concert voor meer dan 35.000 fans

Ed Sheeran geeft op Tenerife uniek concert voor 35.000 fans

Ed Sheeran geeft op Tenerife uniek concert met emotionele vertolking van ‘Tenerife Sea’

Na een periode vol uitdagingen en tegenslagen, waaronder de ziekte van zijn vrouw en het overlijden van een goede vriend, heeft singer-songwriter Ed Sheeran afgelopen zaterdag 29 juni 2024 zijn grote comeback gemaakt met een spectaculair concert in het Heliodoro Rodríguez López stadion op Tenerife. Meer dan 35.000 uitzinnige fans waren getuige van een show vol hits, emotie en liefde voor het Canarische eiland dat zo’n speciale plek inneemt in het hart van Ed Sheeran.

Ode aan Tenerife

Gekleed in een shirt met de tekst ‘Tenerife’, een knipoog naar de typische souvenirs voor toeristen, betrad een stralende Ed Sheeran het podium en werd onthaald op een oorverdovend gejuich. Gedurende het twee uur durende optreden nam hij het publiek mee op een muzikale reis door zijn indrukwekkende carrière, van vroege successen als ‘The A Team’ en ‘Lego House’ tot de meest recente nummers van zijn albums ‘Subtract’ en ‘Autumn Variations’.

Een van de hoogtepunten van de avond was de vertolking van ‘Tenerife Sea’, een ode van Ed Sheeran aan het eiland en de helderblauwe ogen van zijn grote liefde Cherry Seaborn. “Ik ben verliefd, zo verliefd”, zong hij gepassioneerd terwijl de lichtjes van duizenden smartphones het stadion in een magisch schijnsel hulden. Het was een moment dat de speciale band tussen de artiest en Tenerife perfect samenvatte.

Veerkracht en dankbaarheid

Het concert markeerde een nieuw hoofdstuk voor Ed Sheeran, die de afgelopen jaren te maken kreeg met de nodige uitdagingen in zijn persoonlijke leven. Toch wist hij de energie te vinden om weer vol overgave op te treden en zijn liefde voor muziek met zijn fans te delen. Tussen de nummers door sprak hij openhartig over het overwinnen van angst, depressie en onzekerheid, en toonde hij zijn dankbaarheid voor de onvoorwaardelijke steun van zijn trouwe aanhang.

Verrassingen en gastartiesten

Naast de vertrouwde akoestische nummers pakte Ed Sheeran ook uit met een aantal verrassingen. Voor het eerst in tien jaar werd hij op het podium vergezeld door een volledige band, wat zorgde voor extra energie en dynamiek. Ook nodigde hij singer-songwriter Calum Scott, die eerder op de avond het voorprogramma verzorgde, uit voor een duet van diens hit ‘You Are the Reason’. Het leverde een van de meest memorabele momenten van het concert op.

Geen tekort aan knipogen naar Tenerife

Ed Sheeran zijn liefde voor Tenerife is al langer bekend. Zo heeft hij de naam van het eiland getatoeëerd op zijn arm en doen al jaren geruchten de ronde dat zijn familie een huis bezit in de gemeente Adeje. Ook zou hij in het dorp Vilaflor zijn jeugdliefde Cherry Seaborn ten huwelijk hebben gevraagd. Door zich voor de toegift te hullen in het shirt van voetbalclub CD (Club Deportivo) Tenerife onderstreepte Ed Sheeran nog maar eens hoezeer hij zich verbonden voelt met het eiland en zijn bewoners.

Met dit onvergetelijke optreden heeft Ed Sheeran niet alleen zijn veerkracht en klasse als artiest bewezen, maar ook laten zien dat Tenerife een heel speciale plek in zijn hart inneemt. Het zou dan ook niemand verbazen als de Britse superster in de toekomst vaker zijn opwachting maakt op ‘zijn’ eiland voor nog meer memorabele concerten. De meer dan 35.000 fans die er zaterdag bij waren, zullen in ieder geval nog lang nagenieten van deze magische avond vol muziek, emotie en verbondenheid. Bron en Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…