Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Barraquito route

maandag 21 maart 2022 tot zondag 3 april 2022

Barraquito route in Santiago del Teide

Eerste barraquito route op Canarische eilanden

Een Barraquito route, eens iets anders dan een Tapa route.

Santiago del Teide viert de eerste Barraquito route van de Canarische eilanden.

Dit initiatief start maandag 21 maart en loopt tot en met zondag 3 april en zal plaatsvinden in verschillende etablissementen van de gemeente Santiago del Teide.

Festival Nudo

Het event is gekoppeld aan de viering van het Festival NUDO, Festival de Poesía Desatada, dat van 25 tot en met 27 maart zal doorgaan.

Dit literaire evenement, dat de afgelopen vijf jaar in Barcelona is gehouden, zal voor het eerst buiten Catalonië worden gevierd, met als locatie de gemeente Santiago del Teide.

Gedurende drie dagen worden voordrachten, filmvertoningen, tentoonstellingen, workshops en een poëtische wandeling georganiseerd op verschillende locaties in Santiago del Teide.

Met het doel de onvermoede verbanden tussen wezens en dingen, tussen ideeën en vormen te tonen en te vieren, zet het zich in zijn eerste jaar op Tenerife in met live performances.

Zo zullen lokale (Yeray Barroso, Andrea Abreu, Luis Dı́az, Tebu Guerra) en nationale artiesten (Amalia Bautista, Alejandro Simón Partal, Marı́a Sotomayor, Jesús Ge, Celia Bsoul en Alexis Dı́az Pimienta) optreden, evenals een uitnodiging om de huidige poëzie in haar rijkdom aan talen en soorten voor het voetlicht te brengen.

Het Festival NUDO zal lokale en internationale videopoëzie aanbieden in zijn eigen show V2 versos&visuals, de visuele poëzietentoonstelling La Casa del Poeta, workshops en live poëzieshows. Het is noodzakelijk te wijzen op het belang dat de betrokkenheid bij de plaatselijke gemeenschap en de participatieve activiteiten voor dit festival hebben, zoals V2, dat een open oproep lanceert, en verschillende activiteiten waarbij de betrokkenheid en de inzet van het publiek wordt gevraagd.

Deelnemende bars en restaurants

De deelnemende etablissementen van deze Barraquito route zullen hun meest creatieve versie presenteren van deze populaire koffiedrank wat de ideale aanzet zal zijn om vervolgens te genieten van het poëziefestival NUDO.

Bij wie een barraquito degusteren?

 • Bar Restaurante El Patio
 • Bar Cafetaria Tropic II
 • Restaurante Santiago del Teide
 • Crepería Cositas
 • Bar Parada
 • Cafetaria Bar Soto
 • Bar El Café
 • Bar Cafetaria Plaza
 • Cafetaria TropicArguayo
 • Cafetaria Tindaya
 • Restaurante Tamay
 • Arepera Girasol

Lees verder onder de afbeelding.

Barraquito Route - Lijst deelnemers
Barraquito Route – Lijst deelnemers

Barista workshop

Vermeldenswaard is ook dat de gemeente in het kader van bovengenoemd initiatief een “Barista Workshop” organiseert, die de deelnemers in staat zal stellen hun techniek bij de bereiding van de traditionele Barraquito Canario en van andere soorten koffiedranken te verbeteren.

De workshop vindt plaats op vrijdag 18 maart, van 16u30 tot 18u30, in het Chinyano Bezoekerscentrum en zal worden gegeven door Chef Pablo Pastor (voorzitter van Acyre Canarias) en Secundino Pérez, die hun deskundigheid zullen overdragen.

Meer informatie:

 • tel. 922 86 31 27, Ext. 402
 • E-mail: desarrollolocal@santiagodelteide.es

Wat is een barraquito?

Een barraquito is een koffie specialiteit van de Canarische eilanden, dit drankje is vooral populair in Tenerife en La Palma.

Een aantal verschillende barraquito’s

Een barraquito bestaat uit een aantal laagjes, onderaan gecondenseerde melk, daarboven likeur 43, vervolgens sterke koffie en daarna warme opgeschuimde melk. Een paar limoen schilletjes en kaneelpoeder zorgen voor de afwerking.

Zeker proberen, maar let op want een barraquito is verslavend…

20 verschillende barraquitos
Plaza pública de Santiago del Teide
Santiago del Teide,Santa Cruz de Tenerife38690Spanje
+ Google Maps