plan cul gratuit - plan cul toulouse - voyance gratuite amour
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bloementapijt La Orotava – Corpus Christi

donderdag 27 juni

Bloementapijt La Orotava - Corpus Christi

Bloementapijt La Orotava

De tapijtmakers (los alfombristas) van La Orotava zijn al aan het werk om het kleurrijke zand- en bloementapijt klaar te hebben tegen donderdag 27 juni. Het is een geduldwerk dat veel voorbereiding vereist, zoals het zoeken naar het juiste zand van het Parque National El Teide.

Waar en Wanneer?

Aan de Plaza del Ayuntamiento in La Orotava (het plein aan het gemeentehuis), donderdag 27 juni, de dag van Infraoctava de Corpus Christi of Día de las Alfombras (dag van de tapijten).

José Manuel Alonso

Josito, José Manuel Alonso, is lid van de Arte Arena Association die elk jaar het indrukwekkende Corpus Christi tapijt bedenken en uitwerken.

Niemand kent beter de geheimen van de vulkaan van Tenerife. Na bijna 30 jaar kent hij het park als zijn broekzak en niemand weet hoe hij de 27 zandkleuren die door deze werelderfgoedsite worden aangeboden, kan verkrijgen.

Elk jaar, wanneer de maand juni nadert, beklimt hij de vulkaan El Teide om zijn missie te vervullen. Hij doorzoekt alle hoeken en kanten van het park om het perfecte kleurpalet te vinden: drie tinten groen, drie van rood, twee geel, violet en verschillende soorten zwart. Een paar plastic emmers, een schop en een schoffel zijn de enige gereedschappen die Josito nodig heeft, de traditionele werkwijze doet het nog steeds. Met dit kleurenpalet keert hij terug naar La Orotava om het perfecte zand te maken en het Corpus Christi tapijt tot leven te wekken.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, is de hoeveelheid materiaal die wordt verzameld in het National Park niet enorm, verre van dat. De materialen van het voorgaande jaar worden allemaal verzameld, gerecycled en hergebruikt. Ook wordt deze activiteit altijd gecontroleerd door parkagenten en het Environment Agency.

Mooiste Romería

En zondag 30 juni is het Romería in La Orotava, ter ere van San Isidro Labrador en Santa María de la Cabeza. Het is naar men zegt de mooiste van het eiland!

Details

Date:
donderdag 27 juni
Events Category:
Events Tags:
, , , ,

Locatie

La Orotava
La Orotava, Spanje + Google Map