Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Boerenmarkt Tegueste

Boerenmarkt Tegueste

zaterdag 29 april 2023 09u00 tot 14u00

Boerenmarkt Tegueste - verse groenten en fruit

Boerenmarkt Tegueste

De boerenmarkt van Tegueste telt 34 kramen in een marktgerichte infrastructuur voor de commercialisering van de lokale landbouwprodukten op de thuismarkt. Het is ook een ontmoetingsplaats voor producenten en consumenten om voedselonafhankelijkheid en het voorrecht op gezond voedsel te promoten.

Elke zaterdag en zondag van 9u00 tot 14u00 gaat deze Mercado del Agricultor door in Tegueste.

Het is één van de betere boerenmarkten met een uitgebreid aanbod verse lokale groenten en fruit. 

Eerlijke prijzen

De prijzen worden elke vrijdag bijgewerkt. Op alle producten die op de boerenmarkt van Tegueste worden aangeboden, moet duidelijk en leesbaar de detailhandelsprijs worden vermeld, hetzij per kilo, hetzij per stuk, naargelang van de aard van het product.

De prijzen van de produkten die betrekking hebben op de boerenkramen, zullen schommelen tussen een minimumprijs en een maximumprijs die als referentie de prijs ivan Mercatenerife op de dag vóór de opening van de markt hanteert.

De prijzen worden elke vrijdag bijgewerkt.

De geldende prijzen zullen op vrijdagmiddag worden bekendgemaakt op een informatiebord dat zich op een zichtbare plaats binnen de Markt bevindt.

De prijzen van producten van traditionele plaatselijke teelten en biologische produkten, die voldoen aan de eisen van de bevoegde instanties, zullen een gedifferentieerde prijs hebben.

Deze link (vertaalt met Google translate) verwijst naar de uitleg, en hier de pagina met de actuele prijzen.

Historiek

Wat in juli 2004 begon met 8 kleine boerenkraampjes, is uitgegroeid tot een van de meest erkende en gewaardeerde boerenmarkten op het eiland Tenerife, waar meer dan 34 producenten hun producten aanbieden.

Bezoekers komen elke week naar de boerenmarkt van Tegueste om het beste te kopen van een uitgelezen selectie vers geplukt seizoensfruit en -groenten, biologische streekproducten, ambachtelijk brood en kant-en-klare levensmiddelen, wijn, vlees, eieren, kaas en andere zuivelproducten, honing, bloemen en planten en artisanale artikelen..

De boerenmarkt van Tegueste vindt elke zaterdag en zondag plaats van 9u00 tot 14u00 en tijdens deze uren wordt het een ontmoetingsplaats, niet alleen voor de plaatselijke bevolking, maar ook voor jongeren, families en vrienden. Een ontspannen markt waar u kunt pauzeren en een praatje maken met de producenten, en genieten van een tapa terwijl de kinderen spelen in de speeltuin.

Avenida Asuncionistas, 6
Tegueste,Santa Cruz de Tenerife38280
+ Google Maps

Ook interessant om weten…