Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Feria del Queso Pinolere

zaterdag 9 april 2022 10u00 tot zondag 10 april 2022 20u00

Feria del Queso te Pinolere

XI Feria del Queso Pinolere – Kaasmarkt

Na een onderbreking van twee jaar als gevolg van de maatregelen van de pandemie, keert de Feria del Queso, de kaasmarkt, terug in het Etnografisch Park van Pinolere, La Orotava, op zaterdag 9 en zondag 10 april.

Zaterdag 9 en zondag 10 april wordt in het Etnografisch Park van Pinolere een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd met proeverijen en workshops.

Volledig programma (scrollen)

In totaal zullen zo’n 60 kramen deelnemen, waar de bezoekers niet alleen kazen en traditionele gastronomische producten van alle eilanden zullen kunnen proeven en kopen, maar ook zullen kunnen genieten van de wijnen van de Valle de La Orotava D.O. en van ambachtelijke Canarische bieren

De dag voor het begin van de beurs wordt in het Casa del Vino in El Sauzal de 9e Kaaswedstrijd van het eiland Tenerife gehouden, waar zo’n 90 monsters van de verschillende kaasproducenten van het eiland zullen worden gepresenteerd. De winnaars zullen de volgende dag in Pinolere worden bekendgemaakt.

Pinolere deelt meer dan 500 kaaspunten uit in ruil voor 2 toegangstickets

Er werden al meer dan duizend tickets voor deze kaasmarkt verkocht en meer dan 500 kazen van 300 gram uit een van de drie kaasmakerijen (Benijos, Antonio en Juana de Pinolere) overhandigd.

Bij aankoop van twee of meer kaartjes (de prijs is twee euro) ontvang je een kaaspunt van ongeveer 300 gram.

Etnografisch museum, Calle Alzados GuanchesPinolere
Pinolere,Santa Cruz de Tenerife38310Spanje