Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fiestas San Andres in Icod de los Vinos

woensdag 29 november 2017 10u00 tot donderdag 30 november 2017 23u30

Tablas Fiestas San Andres Icod de los Vinos

Fiestas San Andres met “Tablas” en kastanjes

De jaarlijkse Fiestas San Andres worden gevierd in Icod de los Vinos de twee laatste dagen van de maand november, dit jaar woensdag 29 en donderdag 30 november. Het eigenlijke feest gaat door donderdag 30 november, maar de avond van woensdag 29 november dalen de waaghalzen met een noodgang de hellende straten van Icod de los Vinos af met hun kleine zelfgemaakte karretjes (eigenlijk eerder plankjes). Bekijk zeker het filmpje onderaan met angstwekkende beelden van deze waaghalzerij.

Icod de los VinosDrakenboom Icod de los Vinos

Icod de los Vinos is een stadje met ongeveer 23.000 inwoners, gesitueerd in het noordwesten van het eiland Tenerife, grenzend aan de gemeenten Santiago del Teide, Garachico, La Guancha en La Orotava. Icod de los Vinos (= Icod van de wijnen) is vooral bekend door zijn 1000-jarige drakenboom (el Drago Milenario) en zijn bodega’s.

Las Tablas de San Andres

Tijdens de Fiestas San Andres zijn auto’s niet toegelaten in het dorp en worden de “Tablas de San Andres” gevierd, vooral 29 november ’s avonds in de Calle de Antonio González , in de volksmond El Plano genoemd. Met zelfgemaakte “tablas” (een soort plankje) glijdt men met een helse vaart van de hellende straten naar beneden om uiteindelijk tot stilstand te komen in een stapel autobanden. Vooral jongeren en andere waaghalzen proberen mekaar hier de loef af te steken.

Het is een jaarlijkse traditie die zijn oorsprong vindt in het transporteren van hout van de hogere zones van het dorp naar de ateliers beneden, waar het hout destijds werd gebruikt in de scheepsbouw.

Fiestas San Andres met kastanjes

Kastanjes, wijn en de afdaling met de karretjes

Het is tijdens deze dagen van San Andres dat de eerste wijnflessen van de nieuwe oogst worden ontkurkt en gedegusteerd met vers geroosterde en gepofte kastanjes.

 

Bekijk hieronder de spectaculaire beelden van de afdaling met de “Tablas van San Andres”.

 

Bekijk hier andere komende evenementen.

Gegevens

Begin:
woensdag 29 november 2017 10u00
Einde:
donderdag 30 november 2017 23u30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Icod de los Vinos
Calle de Antonio González
Icod de los Vinos, Santa Cruz de Tenerife 38430 Spanje
+ Google Maps
Facebook
TWITTER
Google+
https://www.tenerifevakantie.com/event/fiestas-san-andres">
Follow by Email
RSS