Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Fimucité 2021 – Tenerife

vrijdag 17 september 2021 tot zondag 26 september 2021

Fimucité 2021 Tenerife - affiche Ennio Morricone
Affiche Fimucité 2021 Tenerife

Fimucité 2021 – Tenerife

Fimucité 2021, Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife, het Internationale Festival van de filmmuziek. Dit jaar met eerbetoon aan Ennio Morricone en Antón García Abril.

Fimucité 2021, dat zijn vijftiende verjaardag viert, begint vrijdag 17 september en eindigt zondag 26 september 2021.

Ennio Morricone en Antón García Abril

Zowel Ennio Morricone als Antón Garcia Abril zijn twee grootheden van de film- en televisiemuziek en componisten van talrijke, onvergetelijke soundtracks.

In het Auditorio van Tenerife worden op 24 en 25 september twee uitvoeringen gegeven van het concert “Once upon a time Ennio Morricone: Een eerbetoon aan zijn filmmuziek” (respectievelijk om 19u30 en 19u00).

Tickets vanaf 45 euro, hier online te bestellen.

Het Symfonieorkest van Tenerife, bijgestaan door de sopraan Carmen Acosta, het Filmkoor van Tenerife onder leiding van Juan Ramón Vinagre en de bekende componist en dirigent Diego Navarro, directeur van FIMUCITÉ, zullen een repertoire ten gehore brengen dat het publiek meevoert op een reis door de geschiedenis van de cinema.

De voorstellingen

Auditorio de Tenerife
Auditorio de Tenerife

Elke voorstelling begint met “The Untouchables of Elliot Ness”, Ennio Morricone’s memorabele samenwerking met de Amerikaanse regisseur Brian de Palma, voor wiens composities hij één van zijn zes Oscarnominaties ontving.

De soundtracks van Giuseppe Tornatore’s films “Cinema Paradiso” en “They’re all right”, of “Novecento”, Bernardo Bertolucci’s meesterwerk, evenals Roland Joffé’s onvergetelijke historische drama “The Mission” en Sergio Leone’s western “Once upon a time in the West” zullen ook worden gedraaid.

Het volledige programma kan je hier raadplegen.

Avda de la Constitución 1
Santa Cruz,Santa Cruz de Tenerife38003Spanje
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie