Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

GastroCanarias

dinsdag 27 september 2022 10u30 tot donderdag 29 september 2022 20u30

GastroCanarias - showcooking

GastroCanarias – Gastronomische Show

De 7e editie van GastroCanarias, vindt eindelijk plaats – de vorige editie was 3 jaar geleden, in 2019, doch de maatregelen tegen de pandemie legden alles stil – in het Recinto Ferial te Santa Cruz.

Het event gaat door dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 september 2022 en telt in totaal 215 exposanten, waarin 79 bedrijven uit de sector vertegenwoordigd zullen zijn.

La Palma gasteiland

Voor deze editie werd overeengekomen dat La Palma officieel het “Gasteiland” van het evenement zou zijn. Als eerbetoon aan La Palma zal op de eerste dag van GastroCanarias 2022 de centrale show-cooking om 12u30 worden uitgevoerd door koks en kokkinnen geselecteerd door de Eilandraad van La Palma, die hun visie op de Canarische keuken van het “Isla Bonita” zullen geven, met producten, recepten, wijnen en smaken van het eiland La Palma.

Tijdens het evenement zullen twee grote podia worden ingericht, één gesponsord door het Cabildo van Tenerife, waar de kookwedstrijden worden gehouden, en een ander podium met als sponsor Heineken, waar de drankenwedstrijden zullen worden gehouden en een activiteitenprogramma zal worden aangeboden bestaande uit kookworkshops, masterclasses, demonstraties van chef-koks (show-cooking), productpresentaties en proeverijen. Deze en andere aanvullende activiteiten zullen ook worden ontwikkeld in de verschillende institutionele stands en die van bedrijven uit de sector die op de beurs aanwezig zijn.

Elf kampioenschappen

In de loop van het evenement van dit jaar zullen elf grote kampioenschappen worden gehouden, zes op het gebied van koken en vijf op het gebied van dranken, waaraan vertegenwoordigers van alle eilanden zullen deelnemen.

Als nieuwigheid zal het eerste Absolute Canarische Tiki Cocktail Kampioenschap worden gehouden. Dit type van trendy en exotische cocktails wordt gekenmerkt door het gebruik van verse tropische vruchten met een zorgvuldige decoratie.

Tickets

Tickets 10 euro en 5 euro voor studenten en 65-plussers. Ticket voor de drie dagen aan 20 euro. Kassa ter plaatse open vanaf 10u00.

Volledig driedaags programma hier

Avenida la Constitución, 12
Santa Cruz,Santa Cruz de Tenerife38005Spanje