Bekijk hier de komende evenementen in Tenerife.
of
Kies hier een Excursie naar je smaak!


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Insecten sculpturen door Edouard Martinet

woensdag 6 juni 2018 16u00 tot vrijdag 13 juli 2018 20u00

Insecten sculpturen door Edouard Martinet

Insecten sculpturen door Edouard Martinet

Het Cultureel Centrum van Guía de Isora organiseert een tentoonstelling van foto’s en sculpturen van insecten gemaakt door de Franse kunstenaar Edouard Martinet.

Edouard Martinet maakt allerlei soorten dierlijke soldeersels, vooral insecten, met restmaterialen en verschillende objecten gevonden op markten en sloopzaken.

“Het is een unieke en aparte manier om de dierenwereld te benaderen, en ook om het bewustzijn te vergroten voor het gebruik van gerecycleerde materialen, in dit geval om kunst te creëren,” zegt de wethouder voor cultuur, Lorena Medina. De show bevat ook een documentaire over de kunstenaar, gemaakt door de regisseur Will Farrel.

De tentoonstelling is te zien in het Cultureel Centrum van Guía de Isora tot en met 13 juli, telkens van maandag tot vrijdag van 16u00 tot 20u00 uur.

Lees verder onder de foto’s

Edouard Martinet

Edouard Martinet, geboren in 1963, is een kunstenaar die dieren-sculpturen maakt van gerecycleerde materialen, zoals fietsremmen, taartvormen of oude schrijfmachines.

Edouard Martinet vindt deze onderdelen gelijk waar, bij een antiquair of bij een sloophandel.

Zijn insecten, zijn vogels en zijn vissen nemen steeds een pose aan waardoor ze wel lijken te leven. Deze mechanische puzzel van heterogene objecten is zowel mooi als poëtisch, maar soms ook choquerend. Edouard Martinet kan soms maanden, zelfs jaren, werken om één ​​van zijn sculpturen te monteren, omdat elk onderdeel zijn juiste plaats moet krijgen in het geheel. Elk beeldhouwwerk werd eerst met veel detail getekend en geschetst vooraleer over te gaan tot de realisatie.

Na zijn studie grafische vormgeving aan de ESAG (School van Grafische Kunsten) en zijn werkzaamheden bij reclamebureaus in Parijs (1988-1992), besloot Edouard Martinet in 1991 om zich volledig te wijden aan het uitwerken van sculpturen. Vanaf dan heeft hij zich steeds verder verfijnd in technieken om alle soorten insecten, spinachtigen, amfibieën, vogels en vissen te re-produceren tot unieke kunstwerken.

Edouard Martinet stelde zijn werken reeds tentoon in Frankrijk, Zwitserland, België, Londen… onder meer in de meest prestigieuze zalen zoals “Carrousel du Louvre”, de etalages van “Hermès” of in de “Saatchi Gallery”.

Bekijk hier meer komende evenementen.

Gegevens

Begin:
woensdag 6 juni 2018 16u00
Einde:
vrijdag 13 juli 2018 20u00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Guia de Isora
Ayuntamiento
Guia de Isora, Santa Cruz de Tenerife Spanje
+ Google Maps

Pin It on Pinterest

Delen aub

Deel dit met je Tenerife vrienden aub