Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

La Pasión 2018
Grootste evenement van Adeje

vrijdag 30 maart 2018 12u30 tot 19u00

La Pasión 2018

La Pasión 2018 

Elk jaar met Goede Vrijdag (Viernes Santo) wordt La Pasión gevierd. Het is wellicht één van de grootste evenementen van Adeje. La Pasión 2018 gaat door vrijdag 30 maart 2018.

De Calle Grande vanaf de Plaza del Cruz del Llano tot en met de Plaza de España wordt omgevormd tot het oude Jeruzalem met onder meer: een marktplein, verschillende theater-podia, dieren zoals geiten, ezels en paarden.

Méér dan 300 figuranten, voornamelijk inwoners van Adeje, nemen deel aan La Pasión.

Met live theater worden de laatste dagen van Jezus Christus uitgebeeld vanaf zijn aankomst in Jeruzalem, Het Laatste Avondmaal met de twaalf Apostelen, het verraad door Judas, tot de kruisiging op de Plaza de España met als indrukwekkende achtergrond de Barranco del Infierno.

Méér dan 300 figuranten, voornamelijk inwoners van Adeje, nemen deel aan La Pasión. Indien gewenst kan je ook meedoen als één van de figuranten, wel inschrijven vóór 26 maart hier.

Zoals elk jaar komen duizenden locals en toeristen genieten van dit schouwspel, dat begint rond 12u00 en ongeveer twee uren zal duren. De gemeente raadt aan om makkelijke kledij en schoenen te dragen, ook voldoende water mee te brengen en zich te beschermen tegen de zon.

Dit niet te missen spektakel gaat door in de Calle Grande van Adeje (de hoofdstraat van Adeje) en wordt live uitgezonden op de Nationale Televisie TV Canaria, 13 TV en via Facebook Live.

De generale repetitie van La Pasión 2018 kan men stiekem al volgen de avond vooraf vanaf 21u30, maar verwacht niet dat je de enige kijker zal zijn…

Hier kan je de folder downloaden van Semana Santa.

Cocina de cuaresma

Zoals vorig jaar doen dertien restaurants mee aan Semana Santa (de Heilige Week) met een culinaire Tapa Route “Ruta y Concurso de la Tapa Cocina de Cuaresma Adeje 2018”

Lees hier alle details over deze Tapa Route.

Enkele beelden van La Pasión van vorig jaar

Bekijk hier meer komende evenementen.

Gegevens

Datum:
vrijdag 30 maart 2018
Tijd:
12u30 tot 19u00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Calle Grande Adeje
Calle Grande
Adeje, Santa Cruz de Tenerife 38670 Spanje
+ Google Maps

Pin It on Pinterest

Shares

Delen aub

Deel dit met je Tenerife vrienden aub