Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

La Pasión 2019 – Adeje Casco

vrijdag 19 april 12u00 tot 17u00

La Pasión 2019 Adeje - Het laatste avondmaal met de 12 apostelen

La Pasión 2019 

Elk jaar met Goede Vrijdag (Viernes Santo) wordt La Pasión gevierd. Het is wellicht één van de grootste evenementen van Adeje. La Pasión 2019 gaat door vrijdag 19 april 2019.

De Calle Grande vanaf de Plaza del Cruz del Llano tot en met de Plaza de España wordt omgevormd tot het oude Jeruzalem met onder meer: een marktplein, verschillende theater-podia, dieren zoals geiten, ezels en paarden.

Méér dan 300 figuranten, voornamelijk inwoners van Adeje, nemen deel aan La Pasión.

De laatste dagen van Jezus Christus worden live uitgebeeld, vanaf zijn aankomst in Jeruzalem, Het Laatste Avondmaal met de twaalf Apostelen, het verraad door Judas, tot de realistische kruisiging op de Plaza de España met als adembenemende achtergrond de Barranco del Infierno.

Méér dan 300 figuranten, voornamelijk inwoners van Adeje, nemen deel aan La Pasión.

Indien gewenst kan je ook meedoen als één van de figuranten, wel inschrijven vóór 12 april 2019.

Duizenden toeschouwers in Adeje

Zoals elk jaar komen duizenden locals en toeristen genieten van dit schouwspel, dat begint rond 12u00 en méér dan twee uren duurt.

De gemeente Adeje raadt aan om makkelijke kledij en schoenen te dragen, ook voldoende water mee te brengen en zich te beschermen tegen de zon.

Dit niet te missen spektakel gaat door in de Calle Grande van Adeje (de hoofdstraat van Adeje) en wordt live uitgezonden op de Nationale Televisie TV Canaria, 13 TV en via Facebook Live.

De generale repetitie van La Pasión 2019 kan men stiekem al volgen de avond vooraf vanaf 21u30, maar verwacht niet dat je de enige kijker zal zijn…

Cocina de cuaresma

Zoals vorig jaar doen dertien restaurants mee aan Semana Santa (de Heilige Week) met een culinaire Tapa Route “Ruta y Concurso de la Tapa Cocina de Cuaresma Adeje 2019”.

Hieraan is ook een wedstrijd verbonden voor de lekkerste en meest creatieve tapa, die vorig jaar gewonnen werd door Tapas Bar La Salud.

Enkele beelden van La Pasión vorig jaar

Bekijk hier meer komende evenementen.

Details

Date:
vrijdag 19 april
Time:
12u00 tot 17u00
Events Category:
Events Tags:
, , ,

Locatie

Adeje
Adeje, Santa Cruz de Tenerife Spanje + Google Map