Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Mueca 2022 – 20-jarig bestaan

donderdag 5 mei 2022 tot zondag 8 mei 2022

Mueca 2022 - beeld van 2021
Beeld van Mueca 2021

Mueca 2022 viert zijn 20ste jaar

Mueca 2022 gaat door van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei 2022 en viert het 20-jarige bestaan.

Het Internationale Straattheater Festival Mueca in Puerto de la Cruz staat al voor zijn twintigste verjaardag na de unieke editie van vorig jaar, de tweede editie die in het teken stond van de pandemie, met toneelvoorstellingen die de band tussen burgers en bezoekers door middel van cultuur hebben geconsolideerd.

Mueca 2021

Tachtig internationale, nationale en regionale kunstenaars hebben vorig jaar de stad Puerto de la Cruz aangedaan, waardoor dit evenement een referentiepunt voor cultuur op de Canarische Eilanden is geworden.

Circus, dans, theater, muziek en veel humor waren enkele van de disciplines waar een toegewijd publiek van genoot. Er werd gelachen met familie en vrienden en sommige shows lieten het publiek met open mond achter.

Het Belgische gezelschap Theater Tol verbaasde een publiek dat niet ophield met applaudisseren in de Aqualia Muelle ruimte met de voorstelling ‘Garden of Angels’. Ook de Nederlandse groep The Ruggeds verraste het publiek met hun enscenering van ‘Between us’. De evenwichtsact “OVVIO” van Kolektiv Lapso Cirk bracht het publiek op de been in de ruimte van Centro Comercial Martiánez. Net als 15Feet6 met de show ‘League & Legend’. De onvoorwaardelijke fans van Abubukaka, een klassieker bij Mueca, vulden tweemaal de ruimte van El Peñón met de première van “El cojinete de Patarrás”.

Daarnaast hebben vele gezinnen genoten van voorstellingen zoals “Panoli Kabareta” van Ganso&cía, “Totó, un payaso viajero” van Totó el payaso, “La Caixeta” van het gezelschap Holoqué, “El cazador” van Mighty Jambo, “Diábolo clasic metal” van Hermanos Inconfundibles of “Bakéké” van Fabrizio Rosselli. Anderzijds waren er twee workshops: één over circus, dankzij Teatro KDO, en één over percussie met Bloko.

In de straten en ruimtes van de oude binnenstad van de haven vonden voorstellingen plaats zoals “[The Frame]” van Eléctrico 28, “Micro-Shakespeare” van het gezelschap Toti Toronell / Laitrum of “Muziek en vertelling” met Esther Alfonso, Belén Álvarez (Lajalada), Cristina Verbena en Julia Rodríguez.

Zij dienden ook als podium voor Burka teatro met “Valientes!” en “Home” van het gezelschap Cris-is. Dans nam de Penitente-ruimte over met ‘Paradise’ van het gezelschap La Reversa, ‘UUNO’ van Ayya Choreography, ‘Ojos para no ver’ van Cora Panizza, ‘Apolo’ van Wettibute en ‘Dancing with my shadows’ van Flamencuría Obdulia Bustos.

Officiële website hier.

Centro
Puerto de la Cruz,Santa Cruz de Tenerife38400Spanje

Ook interessant om weten…