Bekijk hier de komende evenementen in Tenerife.
of
Kies hier een Excursie naar je smaak!


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Romería San Benito Abad te La Laguna

zondag 8 juli 2018 12u00 tot 18u00

Fiestas en Romería San Benito Abad te La Laguna

Romería San Benito Abad

De Romería San Benito te La Laguna is één van de grootste Romerías van Tenerife. Deze heeft telkens plaats de tweede zondag van juli, dit jaar dus op zondag 8 juli

Fiestas San Benito de Abad

De Fiestas lopen een tweetal weken en beginnen donderdag 28 juni om te eindigen op zondag 15 juli, het volledige programma vind je hier.

Een beetje geschiedenis 

De Romería van San Benito Abad is een van de grote fiestas van de Canarische Eilanden, de ontmoetingsplaats bij uitstek, alsook een herinnering aan het geloof en aan de oorsprong van onze gemeenschap en rijkdom van onze identiteit. Een identiteit die alleen kan worden bewaard door het verleden levendig te houden. Met ons rijke verleden én heden in de landbouw en de veeteelt, met onze folklore en onze traditionele spelen en sporten.

Eten en cultuur, het feest en de hoop.

Samen kunnen en moeten we grote dingen doen; samen kunnen en moeten we onszelf ook herkennen in ons historisch erfgoed, een bron van materiële en culturele rijkdom.

De boeren van La Laguna, en de Canarische Eilanden, verzoeken San Benito voor regen en een goede oogst. In de maand juli vieren we de “vruchten van de aarde” geplukt met de inzet en opoffering van mannen en vrouwen die dagelijks de zon zien opkomen.

Eten en cultuur, het feest en de hoop. Dit is de betekenis van de Fiestas en Romería San Benito Abad, waaraan de zeven eilanden deelnemen. Waarop alle Canarios zijn uitgenodigd.

Doe mee en roep ¡Viva San Benito! (Lang leve San Benito!).

Bekijk hier meer komende evenementen.

Gegevens

Datum:
zondag 8 juli 2018
Tijd:
12u00 tot 18u00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

La Laguna
San Cristobal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife Spanje + Google Maps

Pin It on Pinterest

Shares

Delen aub

Deel dit met je Tenerife vrienden aub