Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Romería San Marcos Tegueste

zondag 5 mei 10u00 tot 18u00

Romería San Marcos Tegueste affiche

Romería de San Marcos en Tegueste

De Romería de San Marcos is een van de belangrijkste Romerías van de Canarische Eilanden, gehouden ter ere van San Marcos Evangelista. Dit jaar zullen in totaal 18 huifkarren, 5 wagens en 4 traditionele “boten” aanwezig zijn in Tegueste.

Tegelijkertijd gaat de populaire Dans van de bloemen (Danza de las Flores) door de straten en dit volgens de aloude historische traditie.

De dag van de Romería maken de inwoners van Tegueste zich klaar om duizenden pelgrims te ontvangen. Gekleed in de typische kleurrijke klederdracht nemen zij deel aan de optocht, vergezeld door karren versierd met natuurlijke producten van het platteland, folklore groepen van alle eilanden en kuddes vee.

Tegueste stamt uit de 17de eeuw en is Patrimonio cultural (cultureel erfgoed)

Na de pelgrimstocht vindt er de zegening van het vee plaats en het offeren aan de patroonheilige van typische producten van het veld. De volgende dag viert de feestcommissie een “papada” onder de inwoners.

Deze Romería werd voor het eerst gehouden in 1969, en steeds volgens de tradities en overtuigingen om een ontmoetingsplaats te zijn voor alle inwoners van Tegueste. Het is het resultaat van maanden werk van vele burgers, die de huifkarren zorgvuldig ontwerpen en versieren met patronen van zaden en andere natuurlijke producten.

Romería San Marcos Tegueste affiche

Datumwijziging Romería San Marcos Tegueste

Normaal gaat de Romeria San Marcos door de laatste zondag van april, dus 28 april. Maar dit jaar valt dat samen met de verkiezingen, daarom werd beslist om de 51ste Romería ter ere van San Marcos Evangelista te laten doorgaan op zondag 5 mei 2019.

Details

Date:
zondag 5 mei
Time:
10u00 tot 18u00
Events Category:
Events Tags:
, ,

Locatie

Tegueste
Tegueste, Santa Cruz de Tenerife 38280 Spanje + Google Map