Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Semana Bávara Puerto de la Cruz

maandag 22 augustus 2022 tot zondag 28 augustus 2022

Semana Bávara

Semana Bávara – Oktoberfest

Semana Bávara met bieren, gastronomie en de Duitse Oktoberfest-bands Reinheitsgebot, Hüttenzauben en Blechbuckel zijn weer van de partij op de 49e editie van het Oktoberfest in Puerto de la Cruz.

De Beierse Week (Semana Bávara) en het einde van het festival, beter bekend als het Oktoberfest, wordt sinds 1973 georganiseerd door het Centro de Iniciativas y Turismo van Puerto de la Cruz. Een non-profit organisatie die evenementen promoot om de stad een nieuwe impuls te geven.

Er mogen dan veel bierfeesten zijn, maar het oudste in Spanje is het feest dat wij sinds 1973 in Puerto de la Cruz vieren. Het begon allemaal als gevolg van een culturele uitwisseling tussen de twee steden, toen een orkest uit Duitsland werd uitgenodigd om concerten te geven in de toeristische stad in het noorden van Tenerife.

Wat is er allemaal te doen?

De evenementen beginnen op maandag 22 augustus met concerten van de Duitse orkesten Reinheitsgebot, Hüttenzauber en Blechbuckel, die de typische folklore en Duitse cultuur delen en traditionele muziek brengen in een aantal hotels, die dit jaar hun medewerking verlenen, en in de belangrijkste straten van de stad, zoals Calle Iriarte, Avenida de Colón en in het Lago Martiánez.

Officiëel programma op deze pagina.

Hoogtepunt: het Oktoberfest

Het hoogtepunt van het programma wordt het Oktoberfest, dat op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus zal plaatsvinden. Bij deze gelegenheid, zijn er gerechten voor coeliakiepatiënten en veganisten en is er een mojito-tent en een premium-ruimte met een andere sfeer waar u kunt genieten van de zonsondergang in de stad. Er is ook een gevarieerd aanbod van ambachtelijk bieren en wijnen uit de regio.

Na het World Beer Festival zal dit zeker smaken 😉

Centro
Puerto de la Cruz,Santa Cruz de Tenerife38400Spanje

Ook interessant om weten…