Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Straattheater in Guia de Isora door Burka

zaterdag 9 februari 19u30 tot 23u00

Straattheater in Guia de Isora

Straattheater in Guia de Isora

Zaterdag 9 februari 2019 vanaf 19u30 zullen de straten van Guía de Isora gevuld zijn met theater.

Het theatergezelschap Burka brengt het werk “Borondón no es isla de santos” (Borondón is geen eiland van heiligen) naar de straten van het oude stadscentrum van Guía de Isora.

Deze nieuwe voorstelling van straattheater begint om 19u30u aan de Plaza Nuestra Señora de La Luz en speelt zich zo verder af in verschillende delen van Guía de Isora.

“Borondón no es isla de santos” historisch theater

Het theaterstuk brengt ons terug naar het jaar 1500, met Pedro Hernandez Cabrón, slavenhandelaar en piraat, die deelnam aan de verovering van Gran Canaria. Hij brengt een “zeldzame luxe” naar Tenerife: het gaat over twee berber-slaven die thuis zijn in proza ​​en zang.

Zijn alle eilanden veroverd? Nee. Er is nog steeds het juweel van de archipel, die de sleutel in handen heeft tot handel tussen Europa, Amerika en Afrika. Hiervoor strijden Adelantado en Don Cristóbal de Ponte, Señor de Adeje…

Cultuur in Guía de Isora

Lorena Medina, wethouder van Cultuur van Guia de Isora, stimuleert haar inwoners om te “genieten” van het straattheater. “Voor de gemeente is het een eer om een ​​theatergezelschap als Burka te verwelkomen met een historisch verhaal.”

Details

Date:
zaterdag 9 februari
Time:
19u30 tot 23u00
Events Category:
Events Tags:
, ,

Locatie

Guia de Isora – een bezoek waard
Ayuntamiento
Guia de Isora, Santa Cruz de Tenerife 38680 Spanje
+ Google Map