Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tapa Route La Laguna

vrijdag 1 oktober 2021 tot zondag 31 oktober 2021

Tapa route La Laguna
Tapa route La Laguna

Tapa Route La Laguna heel de maand oktober

Oktober is volledig gewijd aan de Tapa route – Ruta de la Tapa. Het is één van de belangrijkste gastronomische activiteiten van ons eiland.

In totaal zullen 37 bars en restaurants deelnemen aan deze editie die, na de gedwongen onderbreking door de maatregelen wegens Covid-19, terugkeert op een ongebruikelijke datum (oktober in plaats van gebruikelijk in juli), hoewel de naam “Voor San Benito” gehandhaafd blijft.

Een Canarische tapa met een glas bier of wijn voor 3,5 euro.

“De Ruta de la Tapa (Tapa route) zal ons in La Laguna opnieuw samenbrengen om ons gastronomisch aanbod van hoge kwaliteit aan te bieden”, aldus de burgemeester tijdens de voorstelling van dit evenement, dat zal bijdragen tot het herstel van een horecasector die bijzonder te lijden heeft gehad onder de verschillende maatregelen van de pandemie.

100% Canarisch producten

De Tapa route is al meer dan 12 jaar een begrip in La Laguna en we kunnen maar onze steun geven aan een initiatief dat zich inzet voor de kwaliteit en de verscheidenheid van het gastronomische aanbod en de consumptie van streekproducten.

Het is niet voor niets dat de slogan van deze editie “100% Canarische producten” (100% producto canario) is, met gerechten op basis van delicatessen zoals zwart varken (cochino negro), escaldón of mojo.

De voorzitter van de Vereniging La Laguna Zona Comercial legde uit dat de beoordeling van de tapas die deel uitmaken van de route dit jaar een online format zal hebben. Dat wil zeggen dat in plaats van het gebruikelijke boekje van de vorige edities, nu een mobiele applicatie Rutappa zal worden, met als doel het contact tussen de restauranthouder en de eindconsument zoveel mogelijk te vermijden.

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje+ Google Maps