Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tenerife Zombie Walk

zaterdag 12 november 2022 17u00 tot 23u30

Tenerife Zombie Walk in La Laguna - presentatie

Tenerife Zombie Walk in La Laguna

De straten van La Laguna zullen het decor zijn van de “Tenerife Zombie Walk”.

Aarón Gómez is de ceremoniemeester van deze editie, die plaatsvindt op zaterdag 12 november als inleiding naar het Festival de Cine Fantástico de Canarias Ciudad de La Laguna.

In het historische centrum van La Laguna wordt op zaterdag 12 november een nieuwe editie van de Tenerife Zombie Walk gevierd, een leuk evenement voor een publiek van alle leeftijden, georganiseerd door het Festival Isla Calavera de Cine Fantástico de Canarias Ciudad de La Laguna met medewerking van het gemeentebestuur en de afdeling Cultuur van de gemeenteraad.

De populaire acteur en komiek Aarón Gómez zal de ceremoniemeester zijn van deze zombie-ontmoeting met animatie, waaraan ook de band Crearte Unión Musical van Tejina zal deelnemen.

Wanneer?

Vanaf 17u00 zullen de gratis schminktenten die op het Plaza de la Catedral zijn opgezet, openstaan voor het publiek om iedereen die wil deelnemen aan de Tenerife Zombie Walk om te toveren tot klassieke zombies, of “levende doden” die populair zijn in de film, televisie, strips en fantasieliteratuur. Ook in eigen in kostuum en make-up is iedereen welkom.

Om 20u00 begint de “zombiewandeling”, waarbij alle deelnemers vanaf de kathedraal in de richting van het Plaza de la Concepción langs de Calle Obispo Rey Redondo lopen en langs de Calle Herradores terugkeren naar het beginpunt.

Na afloop van de Zombie wandeling wordt op het podium van de kathedraal de beste zombie gekozen.

Een beetje geschiedenis

De eerste officiële “zombiewandeling” vond plaats in Sacramento (Californië) in augustus 2001. Er zijn nu talloze steden over de hele wereld die elk jaar gelijkaardige evenementen houden.

In Spanje wordt de belangrijkste zombiewandeling gehouden als onderdeel van het Internationaal Festival van de Fantastische Film van Catalonië, dat duizenden mensen aantrekt om deel te nemen aan de veelkoppige Sitges Zombie Walk.

De eerste edities van de Tenerife Zombie Walk vonden plaats in 2018 en 2019 en keert nu terug op straat als onderdeel van het programma van parallelle activiteiten van de zesde editie van het Festival Isla Calavera de Cine Fantástico de Canarias Ciudad de La Laguna.

San Cristobal de La Laguna,Santa Cruz de TenerifeSpanje

Ook interessant om weten…