Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

De Vuren van San Juan in Tenerife

zondag 23 juni 2019 18u00 tot 23u59

Vuren van San Juan

De Vuren van San Juan – Noche de Fuego

Zondagavond 23 juni staat Tenerife in vuur en vlam met het feest van de Vuren van San Juan.

Je hoeft niets te vrezen wanneer je over het hele eiland rookwolken naar de hemel ziet stijgen, want op (bijna) alle stranden en ook in de bergen worden vreugdevuren ontstoken. 

Ontstaan van de Nacht van het Vuur?

De nacht van San Juan, de “Noche de Fuego” of in het Nederlands het Sint-Jansvuur, is een vreugdevuur, genaamd naar Johannes de Doper, dat in vroegere eeuwen deel uitmaakte van de midzomerfeesten en op 23 (of 24 juni) werd ontstoken om de geboorte van de Heilige Johannes de Doper te herdenken.

Ook op de Canarische eilanden wordt dit feest uitgebreid gevierd.

Het is de kortste nacht en de aankondiging van het begin van de zomer 2019. De traditie wil dat je drie maal over het vuur moet springen, zodoende worden alle boze geesten uit het lichaam verwijdert en kan je een jar van voorspoed en geluk tegemoet gaan.

Waar en Wanneer?

Je hoeft slechts naar de rookwolken te kijken en naar de muziek te luisteren en je kan mee gaan feesten en dansen.Houten sculptuur van Luigi Stinga

Aan Playa Fañabe maakt de bekende Italiaanse kunstenaart Luigi Stinga een prachtige 5 meter hoge sculptuur, die op het hoogtepunt (rond 22u00) wordt aangestoken en volledig zal opbranden. Vanaf 19u30 tot 01u00.

Op de Playas van Los Cristianos wordt San Juan ook uitgebreid gevierd. Hele families sjouwen met hout en maken hun eigen “vreugdevuur”.

Uiteraard gaan de feestelijkheden ook door op Playa San Juan zelf, op de stranden van El Médano, GuargachoPlaya Jardín in Puerto de la Cruz, Playa Teresitas te Santa Cruz… overal in Tenerife wordt San Juan gevierd.

Meng je tussen de locals en laat je gaan in het gewoel en de rituelen van San Juan…

 

 

 

Gegevens

Datum:
zondag 23 juni 2019
Tijd:
18u00 tot 23u59
Events Categorie:
Events Tags:
, , , , ,

Locatie

Tenerife
Santa Cruz de Tenerife Spanje + Google Maps