Fiesta de San Juan – De langste dag

Fiesta de San Juan - Midzomerfeest

Fiesta San Juan

Eén van de voordelen van een verblijf in Tenerife is het meebeleven van de vele tradities, festivals en andere feesten. Zo is er het jaarlijkse “Fiesta de San Juan”, het Midzomerfeest, zoals wij dat kennen. Het vieren van de langste dag van het jaar, 21 juni, maar het is sinds jaren de gewoonte om dat te vieren tussen 21 en 24 juni.

Dit jaar gaat Fiesta San Juan door op zaterdag 23 juni. Over gans het eiland worden dan overbodige zaken verbrandt ten teken van het einde van een hoofdstuk en om plaats te maken voor een nieuwe start. Bekijk hier een filmpje.
Denk niet dat het ergens brand als je rookwolken ziet, het zijn gewoon de verschillende vuren, niet alleen in de bergen maar ook op de stranden.

Geluk en voorspoed

Als men bewoners over het vuur ziet springen, is dat om het komende jaar geluk en voorspoed te hebben. Ook hebben de vlammen een zuiverend effect op ziel en geest.

Maak 23 juni een avondwandeling langs het strand en geniet mee van deze oude traditie.

Fiesta San Juan te Los Cristianos

Los Cristianos organiseert speciale feestelijkheden de nacht van San Juan. Zaterdag 23 juni vanaf 21u30 zal er muziek, feest en dans zijn op de Plaza de la Pescadora. Uiteraard zal op het strand van Los Cristianos een groot vuur “Fogalera” worden ontstoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Dag Carla,

    Ook dit jaar is de “Noche del Fuego” 23 juni (dus nu donderdag). Het artikel volgt vandaag nog.

    Groeten,
    Guy

  2. Carla Mol schreef:

    WANNEER IS HET DIT JAAR? IK WEET DAT HET FEEST MET ZGN. VOETEN WASSEN ALTIJD OP EEN ZATERDAG IS.

Ook interessant om weten…