Geen Covid-certificaat bij toegang Hotels

Geen Covid-certificaat bij toegang Hotels

Gezondheidscrisis is voorbij

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 5 mei 2023 een einde verklaard aan COVID-19 als een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang.

Er zijn momenteel geen beperkingen voor reizen naar de Canarische Eilanden.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde zijn laatste rapport met de indicatoren van de evolutie van de pandemie op 30 juni, nadat op 4 juli het Koninklijk Besluit was goedgekeurd dat de gezondheidscrisis voorbij verklaarde. De gegevens zijn nu opgenomen in het ISCIII-document, dat de situatie van influenza en andere respiratoire virussen volgt.

Canarische Eilanden schaffen vereiste van covid-certificaat voor hotelaccommodatie af

Vanaf vandaag 15 oktober 2021 gaat deze maatregel in, zoals vice-minister, Antonio Olivera, gisteren heeft aangekondigd.

Het gezamenlijke voorstel van het regionale ministerie van Toerisme, Industrie en Handel en het ministerie van Volksgezondheid, dat vandaag is goedgekeurd, heeft de verplichting om een Covid-certificaat, een negatieve test of een bewijs dat men de ziekte in de afgelopen zes maanden heeft doorstaan, voor het verblijven in een hotel, opgeschort tot 31 januari 2022. Dit kan later worden verlengd.

De overeenkomst, die in werking treedt op de dag van haar bekendmaking in het Staatsblad van de Canarische Eilanden (BOC), is de meest geschikte juridische weg voor een geleidelijke terugkeer naar de normaliteit, aangezien de vaccinatie in Europa en op de Canarische Eilanden is gevorderd en er met het oog op de pandemie reeds een controleprocedure voor buitenlandse reizigers op de luchthavens bestaat (waar reeds een vaccinatiecertificaat of een diagnostische COVID-test met negatief resultaat is vereist).

Einde van de dubbele controle

Zoals het toerisme met de vier belangrijkste Canarische werkgeversorganisaties in de sector was overeengekomen, was het noodzakelijk de bestaande dubbele controle (luchthaven en logies) af te schaffen en de in de logies-verstrekkende bedrijven op de Canarische Eilanden vastgestelde regels te versoepelen ter bescherming tegen het coronavirus en als maatregel om bij te dragen tot de versterking van het imago van de Canarische Eilanden als een veilige bestemming die garant staat voor een hoog niveau van gezondheidsbescherming voor zijn bezoekers.

Antonio Olivera, deelde tijdens een persconferentie ook mee dat dit besluit werd genomen nadat hij had vastgesteld dat de indicatoren voor de ontwikkeling van de pandemie in de gehele archipel waren verbeterd.

Alle eilanden verkeren in een “laag risico” nadat Fuerteventura werd teruggebracht van alarmniveau 2 (oranje) naar alarmniveau 1 (groen), een wijziging die van kracht wordt vanaf vandaag.

Antonio Olivera is verheugd voor de “zeer positieve vooruitgang” van de vaccinatiecampagne op de Canarische Eilanden, die zich vertaalt in een vermindering van het aantal besmettingen en “een correlatie heeft met de goede cijfers” van de hotelbezetting die door de werkgevers worden ondersteund.

Dit alles “geeft ons hoop dat het winterseizoen positief kan zijn voor de Canarische Eilanden“, aldus de onderminister.

Hij voegde eraan toe dat het feit dat de acht eilanden zich in een situatie met een laag risico bevinden, “goed nieuws is voor het komende toeristische hoogseizoen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. kan je naar de wellness? is er één aan te raden in de buurt van Costa Adeje? Voor het geval er een slechte dag in onze week valt 😉 Of andere tips bij slecht weer??? shoppen zeker 🙂 tips welkom! Tekenmateriaal enz daar is waarschijnlijk niet echt een speciaalzaak? vertrek 25/11/21 thx Niki

  2. Vandermeirsch schreef:

    Heel interessant beter dan in België
    Aantal gevacineerden

Ook interessant om weten…