GRATIS WiFi in Adeje, Arona, Santiago del Teide en Puerto de la Cruz

Wifi mobiel internet Tenerife

Cabildo van Tenerife start pilootproject GRATIS Wifi

Er komen 39 Wifi hotspots verdeeld over Adeje, Arona, Santiago del Teide en Puerto de la Cruz, de vier belangrijkste toeristische centra (ongeveer 88% van het toerisme).Het project kreeg de naam WiFi Turístico en la Isla de Tenerife. Het nieuwe WiFi netwerk zal een download snelheid hebben van 10Mbs en kan indien nodig worden verhoogd tot 20Mbps.De huidige toeristen maken veel gebruik van het internet om informatie over Tenerife op te zoeken, in contact te blijven met familie en vrienden, E-mails of Sociale Media te checken, of zelfs om te werken op afstand.

Waar komen de WiFi punten?Free WiFi spot

 • Adeje: het Gemeentehuis, de ingang van de Barranco del Infierno, de kiosk van Toerisme van Playa Fañabé en van Playa Troya, en nog andere stranden.
 • Arona: het Gemeentehuis, de haven van Los Cristianos, de Mirador de la Centinela, Paseo Litoral van Las Galletas, Parque de Garañaña, Paseo van Costa del Silencio, en nog andere stranden.
 • Santiago del Teide: het Gemeentehuis, Acantilado de los Gigantes, en nog andere stranden.
 • Puerto de la Cruz: Lago Martiánez, jardín de aclimatación de la Orotava, Plaza del Charco, de vissershaven, Castillo de San Felipe, Playa Jardín, Plaza de los Reyes Católicos en la Avenida de Colón.

Wanneer?

De werkzaamheden starten nog deze maand om klaar te zijn in de loop van het volgende jaar.Om gebruik te maken van het GRATIS internet via WiFi, dient men zich te registreren en enkele basisgegevens in te vullen (nationaliteit, verblijf…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Het is allemaal vrij goed geregeld met verschillende Wifi hotspots, de meeste hotels bieden ook gratis Wifi aan, in bars meestal ook (wel even het paswoord vragen “el codigo Wifi”). Het 4G netwerk functioneert ook meer dan behoorlijk, en dankzij de afschaffing van de roamingskosten kan je met je abonnement van Nl of Be hier gewoon verder bellen en surfen zonder extra kosten (uiteraard binnen het kader van je abonnement).
  Ook de luchthaven TFS biedt 30 min. gratis Wifi:
  Veel plezier in Tenerife,
  Guy

 2. Deze zomer gaan we naar Puerto de la cruz voor 15 dagen en ben benieuwd naar het internetgebeuren in en om het eiland. Vorig jaar in Fuengirola aangenaam verrast met overal prima internet!

 3. Moyaert schreef:

  Vind ik super !

Ook interessant om weten…