Loading Events

← Back to Events

Magma Arte & Congresos

+ Google Map
Avda. Los Pueblos, s/n
Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife 38660 Spanje

Magma Arte & Congresos Costa Adeje

Magma Arte & Congresos is een multifunctioneel gebouw dat kan worden ingezet als een congres- of congrescentrum en ook als locatie voor culturele activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten van moderne muziek, klassieke muziek, theater en opera.

Deze veelzijdigheid is niet alleen te danken aan de verschillende ruimtes die het in zichzelf integreert, maar ook omdat het ontwerp de mogelijkheid biedt om de ruimtes te verdelen met behulp van mobiele panelen om zich aan te passen aan de precieze behoeften van de organisator. Magma Arte & Congresos werd officieel ingehuldigd door zijne Majesteit de Koning en Koningin van Spanje op 22 november 2005.

De infrastructuur van 22.000 vierkante meter, het werk van de lokale architecten AMP architecten (Artengo, Martín en Pastrana) betrof een investering van 30 miljoen euro. Het gebouw bestaat uit twaalf betonnen monolieten, enkele van de grootte van kleine gebouwen, die een ruige omheining vormen zoals een Stonehenge of de bastions van een fort, en die de golvende volumes van de daken vasthouden.

Abstracte en lichte vormen afgewerkt met vezelcement en zinkpanelen. In het ontwerp wordt het beton gecombineerd met de chasnera-steen (een vulkanisch gesteente met duidelijke kleuring typisch voor dit gebied) dat door de makers wordt geïnterpreteerd als een vulkaanuitbarsting.

Daarnaast simuleren de verschillende golvende vormen van het dak, de golven van de zee.

Het gebouw krijgt natuurlijk daglicht en ventilatie dankzij verschillende open zuilen gericht op het noorden. Sinds februari 2014 wordt dit gebouw beheerd door de Society Blue Marketing Events S.L. en dit voor een periode van 20 jaar. (2014-2034).

Website hier.

Magma Arte & Congresos - Congres centrum Costa Adeje

december 2018

TLP Tenerife Winter in Magma Adeje

donderdag 6 december 2018 tot maandag 10 december 2018
Magma Arte & Congresos, Avda. Los Pueblos, s/n
Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife 38660 Spanje
+ Google Map
TLP Tenerife Winter in Adeje

TLP Tenerife Winter Ontdek TLP Tenerife Winter, deze nieuwe editie verhuist naar Zuid-Tenerife. Nieuwe technologie, e-sport, gaming trends in het Magma Arte & Congresos, Costa Adeje…

Find out more »

juli 2019

Minimal Summer 2019 – Costa Adeje

zaterdag 27 juli 12u00 tot 23u59
Magma Arte & Congresos, Avda. Los Pueblos, s/n
Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife 38660 Spanje
+ Google Map
Minimal Summer 2019 affiche

Minimal Summer 2019 De negende editie van Minimal Summer 2019 gaat door zaterdag 27 juli van 12u00 tot middernacht in het Magma Arte & Congresos in…

Find out more »

augustus 2019

Cactus Love Tropicalia in Magma

zaterdag 17 augustus 13u00 tot 23u59
Magma Arte & Congresos, Avda. Los Pueblos, s/n
Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife 38660 Spanje
+ Google Map
Cactus Love affiche

Cactus Love - Tropicalia Welkom in de wondere wereld van Cactus Love - Tropicalia, zaterdag 17 augustus van 13u00 tot middernacht, elf uur onafgebroken muziek…

Find out more »