Nieuw Auditorium van Adeje

Auditorium van Adeje
Nieuw Auditorium van Adeje

Het nieuwe Auditorium van Adeje wordt op 17 maart ingehuldigd.

Het gemeentebestuur heeft aangekondigd dat het nieuwe Auditorium van Adeje een vast jaarlijks programma zal hebben met Canarische, nationale en internationale gezelschappen.

Enkele van de meest opmerkelijke producties die de komende maanden in het Auditorium van Adeje te zien zijn, zijn Hamilton, Dumbo de Musical, Cruz de Navajas, Peter de Musical, Tricicle “Por fin solo”, En Otra Clave, Pedro Guerra, Mayumaná, Paz Padilla, We Love Queen, Ainhoa Arteta, Orquesta Sinfónica de Tenerife en het Chinees Nationaal Acrobaten Circus, naast vele andere.

Een verscheidenheid aan voorstellingen en genres om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.

Het Auditorium van Adeje wordt op vrijdag17 maart ingehuldigd, maar het programma is vervroegd zodat mensen voor elk van de voorstellingen kaartjes kunnen kopen.

Maart wordt de maand van de lancering, met open-deur dagen en gratis voorstellingen, zoals Los Sabandeños of Sole Giménez, gericht op verenigingen van de gemeente, die op uitnodiging kunnen worden bijgewoond.

Lees ook over het Auditorium in Santa Cruz.

Het Auditorium

Het Auditorium telt twee zalen voor voorstellingen, conferenties en repetities, met zitplaatsen voor 500 en 120 toeschouwers en is gebouwd op de plaats van het oude theater in het oude stadscentrum.

Het is een multifunctioneel complex van hoog niveau, dat voldoet aan de technische vereisten voor de ontwikkeling van theater- en muziekvoorstellingen, met een verbeterd cultureel programma en een toename van de economische activiteit.

Lees verder onder de foto

Auditorium van Adeje groot theater met 500 stoelen
Auditorium van Adeje

De zaal, een avant-gardistisch werk van architect Jorge Mosquera Paniagua, krijgt een grote theaterzaal, een toneelbox voor gordijnen en schijnwerpers, mannelijke en vrouwelijke kleedkamers, opslagruimten, een werkplaats voor reparatie en onderhoud van toneelmachines en decorsystemen, licht- en geluidscabines, projectiecabines, kassa’s en openbare toiletten.

Het auditorium zal beschikken over het op één na grootste podium van Tenerife (76 m2) en behoort tot de top drie van Spanje op het gebied van moderne technologie.

De kosten van de nieuwe infrastructuur, die sinds juli 2020 wordt uitgevoerd door het bouwbedrijf Satocan, bedragen 8,1 miljoen euro, 1,6 miljoen meer dan oorspronkelijk gepland, omdat er een dertigtal wijzigingen werden doorgevoerd.

Kansen voor lokaal talent

Het Auditorium is ook bestemd om plaatselijke talenten de kans te geven zich te ontplooien, en in die zin zullen de studenten en docenten van de Muziekschool op vrijdag 24 maart hun kunsten kunnen etaleren in deze nieuwe ruimte, waar de akoestiek de hoogste prioriteit heeft gekregen.

Boeiende programmering

Op 23 en 30 maart is het podium voor “En otra Clave”, dat al enkele dagen geleden met de kaartverkoop is begonnen. Op 26 maart is een van de belangrijkste attracties de musical “Hamilton”, die het verhaal vertelt van een van de grondleggers van de Verenigde Staten en die overal een groot succes is gebleken zowel bij critici als met kaartverkoop.

Van 20 tot 22 april keren de jaren tachtig terug naar Adeje met de opvoering van de muzikale show “Cruz de Navajas” die in 2021 op de IFEMA in Madrid in première ging. De musical Cruz de Navajas heeft een buitengewone enscenering die voor elk nummer een onderscheidende visuele en auditieve sfeer creëert, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met talent.

Programma en tickets hier online

Op zaterdag 29 april wordt in de grote zaal van het Auditorium een concert gegeven met typisch Canarische muziek gebracht door Pedro Guerra, en de maand wordt afgesloten met een bejubelde uitvoering van Tricicle, por fin solo” op zondag 30 april. Na de aankondiging van een pauze van onbepaalde duur van het trio, besloot Carles Sans met deze show een soloreis te maken. Daarbij maakte hij van de gelegenheid gebruik om grappige anekdotes uit zijn carrière en persoonlijke leven te vertellen die zich in de loop der jaren hadden opgestapeld.

Voor de maand mei zijn er enkele voorstellingen die nog niet zijn aangekondigd, maar het optreden van Mayumaná is bevestigd van woensdag 24 tot zondag 28 mei; Paz Padilla met haar show “El humor de mi vida” op zondag 14 mei; en de magie van een van de groten in deze sector, de goochelaar Yunke – momenteel wereldkampioen goochelen – met zijn meest indrukwekkende en vernieuwende show, volledig door de artiest zelf gemaakt, van zondag 19 tot dinsdag 21 mei. De band van de Patronato Municipal de la Histórica Villa de Adeje zal in het kader van de evenementen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan op 5 mei een concert geven.

Enkele voorstellingen die in juni in het Auditorium van Adeje te zien zijn, “Peter, de musical” (gebaseerd op Peter Pan) voor een publiek van alle leeftijden. Aan het eind van de maand, als de lessen afgelopen zijn, kunnen de leerlingen de musical Tadeo Jones beleven.

Bovendien is het in juni de beurt aan de show “We Love Queen”, een eerbetoon aan een van de meest geliefde rockgroep van de planeet. Een spektakel met ervaren muzikanten, dansers, performers en vocalisten die een energiek en gepassioneerd optreden brengen.

De inwoners van het zuiden van Tenerife kunnen in juli genieten van het Tenerife Symphony Orchestra in het Auditorium van Adeje op vrijdag 7 juli. Om het akoestisch potentieel van de zaal optimaal te benutten, treedt zaterdag 19 augustus een van de meest prestigieuze sopranen van het Spanje op, namelijk Ainhoa Arteta.

In oktober wordt het Chinees Nationaal Acrobaten Circus verwacht van maandag 16 tot zondag 22 oktober. Er zij aan herinnerd dat oktober de maand is van de patroonsfeesten van Adeje, wat betekent dat het Auditorium naar verwachting een druk programma zal hebben tijdens deze data.

Het tot nu toe afgesloten programma omvat ook een grote musical om het jaar af te sluiten, de show “Totally Tina” van 30 november tot 3 december die door de Association of Agents in het Verenigd Koninkrijk meermaals is erkend als het beste eerbetoon aan Tina Turner. Op deze manier komt een show die over de hele wereld heeft gezegevierd naar Adeje.

Lees ook dit artikel: Adeje bouwt het grootste filmcomplex van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…