Wijn van Canarische bananen

Platé wijn

Platé “wijn” van Canarische bananen

Platé wijn is een heerlijke drank verkregen door het fermenteren van Canarische bananen op dezelfde manier zoals druiven. Sinds de 6de eeuw verbouwt men bananen op de Canarische eilanden, vandaar het idee om daar een wijn van te maken, een product dat tevens 100% Canarisch is.

De Platé wijn

De kleur is helder lichtgeel. Platé heeft een intense geur met aroma’s van tropische fruit, ananas, passievruchten, appel, perzik en natuurlijk banaan. De smaak is licht en evenwichtig, fris en fruitig. Platé wijn kan je alleen drinken of  bij de maaltijd, zoals salades, rijst, vis, wit vlees en desserts. Opdienen tussen 6º en 8º C. De bananenwijn bevat 12% vol en een fles van 75cl wordt verkocht voor 9 euro.

Oorsprong Platé wijn

Dankzij de inzet, toewijding en méér dan 2 jaar werk door Carlos Guevara en zijn team kwam dit kwaliteitsproduct gemaakt van Canarische bananen (plátano) tot stand. Volgens de regelgeving mag Platé geen wijn worden genoemd, daarom gebruikt men de term “vruchtenwijn” (“vinos de frutas”). Deze benaming wordt frekwent gebruikt voor gefermenteerd dranken die op gelijkaardig wijze worden bereidt zoals de traditionele wijn (bvb. de bekende Japanse Saké, wijn gemaakt van rijst). Platé zou in feite bij de “wijnen” moeten behoren, gemaakt door fermentatie van Canarische bananen, is het geen likeur en bevat geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Dag Cindy,
  Ik heb antwoord van Platé ontvangen en ze verwijzen naar de zelfde webshop die ik eerder doorgaf… dit betekent dat er geen fysiek verkooppunt is in België.
  Groeten,
  Guy

 2. Dag Cindy,
  Ik heb aan Platé een bericht gestuurd met de vraag of Platé wijn in België verkrijgbaar is.
  Ik hou je op de hoogte.
  Online kan je de wijn bestellen bij:

  Verzendkosten voor 12 flessen 31,99 €
  Groeten,
  Guy

 3. Een heerlijk lekker fris wijntje! Kan men dit ergens in België verkrijgen?

Ook interessant om weten…