Podium Carnaval 2024 – een historische reis

Podium Carnaval 2024 santa Cruz de Tenerife
Foto: Diario de Avisos

De wereld van televisie en historische figuren

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife, een evenement dat elk jaar weer duizenden bezoekers aantrekt, staat in 2024 in het teken van een fascinerende reis door de geschiedenis van het feest. In dit artikel duiken we in de details van dit bijzondere evenement dat toeristen, overwinteraars en in Tenerife wonende buitenlanders ongetwijfeld zal betoveren.

Podium Carnaval 2024 met verschillende mijlpalen

Het thema van Carnaval in 2024 is de televisiewereld. Op het podium zullen bekende mijlpalen van het Carnaval van Santa Cruz nagebootst worden, zoals het Teatro Guimerá en de Plaza de Toros. Naast deze beroemde locaties, zullen iconische karakters zoals King Kong en Superchicha (Wonder Woman) een prominente rol spelen in de festiviteiten.

Het innovatieve podium Carnaval 2024

Onder leiding van ontwerper Nareme Melián zal het podium een indrukwekkende oppervlakte van 1.200 m2 bestrijken. De ruimte is speciaal ontworpen om de dynamiek van de optochten en optredens te versterken.

Het podium wordt ondersteund door een oppervlakte van ongeveer 1.600 m2, met een maximale hoogte van 16 meter. Het modulaire ontwerp past zich aan verschillende hoogtes aan en volgt de vorm van het dak.

De voorkant van het podium zal een breedte hebben van 60 meter, terwijl er een afstand van 26 meter zal zijn tussen de centrale deur en de ingang van het podium.

Dit jaar zal het podium ook worden uitgebreid met een roterend gedeelte van 14,5 meter, waardoor de toeschouwers nog meer betrokken worden bij het spektakel.

Een Carnavalfeest met een gemeenschapsgevoel

De voorbereidingen voor dit grootse evenement benadrukken de samenwerking en coördinatie tussen lokale bedrijven en honderden medewerkers. Het biedt een perfecte illustratie van hoe een gemeenschap samen kan komen om een onvergetelijke ervaring te creëren. Dit alles onder het waakzame oog van burgemeester José Manuel Bermúdez en de wethouder van Feesten, Javier Caraballero.

Geniet van Carnaval in alle veiligheid en comfort

Ondanks de uitbreiding van het podium, blijft de capaciteit van het Recinto Ferial ongewijzigd om de veiligheid en het comfort van alle bezoekers te garanderen. Dit is een belangrijk aspect, vooral gezien het veranderlijke weer tijdens het carnavalsseizoen.

Nareme Melián heeft zijn dank uitgesproken voor het in hem gestelde vertrouwen voor dit belangrijke project. De betrokkenheid en het enthousiasme van zowel de organisatoren als de deelnemers beloven een spectaculair carnaval.

Een Carnaval om niet te missen!

Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife blijft een dynamische en innovatieve viering, die elk jaar weer duizenden bezoekers aantrekt. De combinatie van geschiedenis, cultuur en gemeenschapszin maakt dit evenement tot een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…