Restaurant Las Goteras te Guia de Isora

Restaurant Las Goteras

Restaurant Las Goteras voor de vleesliefhebbers

Wat hogerop gelegen in een bescheiden straatje in Tejina de Isora bevindt zich het Canarische restaurant Las Goteras. Vooral bekend voor zijn vleesgerechten, vis zal je niet op het menu vinden. Maar voor liefhebbers van vlees, vooral vlees klaargemaakt op een houtgestookte barbecue, is dit de “the place to be”.

Las Goteras is vooral bekend bij de “locals” en bij “expats”, toeristen zie je er niet zo dikwijls.  Gewoonlijk is er veel volk, wat een goed teken is.

De inrichting is typisch Spaans, rustieke stijl, alles heel clean en goed gepresenteerd.  Goed en efficiënt personeel, die gewend zijn voor een volle zaal te werken. De porties zijn zeer royaal (en het personeel vraagt zelf om de restjes in te pakken om mee naar huis te nemen – para llevar). Wees daarom voorzichtig met bestellen van voorgerechten, misschien beter om één voor twee personen te nemen (para compartir – om te delen).

Het voorgerecht

We bestelden een garnaal cocktail (Cocktail de gambas 3,95 €), die goed gevuld was met lekkere stevige en vers gepelde scampis (zie foto) en meloen met ham (Melón con jamón, 4,50 €).

Voorgerechten Las Goteras

 Het hoofdgerecht

Hoofdschotel Las Goteras

In volgorde van de foto, bestelden we: solomillo met look en ui (Solomillo Salteado, ajo, cebolla 12,20 €) , kalfsbiefsteak (Bistec de ternera lechal 6,90 €), kippeborst (Pechuga de Pollo brasa 4,30 €) en varkenshaasje met pepersaus (Solomillo cerdo pimienta 9,50€). Zoals je ziet, heel gulle porties voor kleine prijzen.

Het vlees is perfect, mals, sappig en vakkundig gegrild. De vleesgerechten worden vergezeld van frites (papas fritas 2,25 €), Canarische aardappels (papas arrugadas 2,75 €) en de typische mojo rojo (rode pikante saus).

Met zulke porties vlees, werd er niet veel gegeten van de frites en aardappels.  

Papas en Mojo Las Goteras

 Dessert

Dessert Las Goteras

Het was teveel, maar toch hadden we zin in iets zoet. We kozen een gemengd dessert (Postre Las Goteras 2,95 €) en een ijscoupe met fruit (Copa Teide 2,95 €).

Iets minder gepresenteerd en veel te veel, dus ook best één dessert voor 2 personen bestellen.

De open keuken van Las Goteras

keuken-las-goteras

Tips van Locals

Ga naar Las Goteras om te lunchen en bestel een aantal voorgerechten (Chorizos parrilleros – geflambeerde worstjes, Pimientos de Padrón – groene kleine pepers, Queso asado – warme kaas) vergezeld van brood en papas arrugadas en een fles wijn, de perfecte lunch.

Kom tijdens de Kerstperiode, dan zie je het enorme kersttafereel, een miniatuur landschap met watervalletjes etc…

Waar vindt men Las Goteras

LAS GOTERAS

Calle La Gorrina 12 38685 – GUIA DE ISORA (Tejina de Isora)
Tel. +34 922857056
Openingsuren: 12u00 tot 17u00 en van 19u00 tot 23u00

Belangrijk: reserveer altijd een tafel, anders kom je van een kale reis terug…
Locatie op Google Mpas: https://goo.gl/maps/thjHo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…