Romería Valle San Lorenzo 2015

Romeria Valle San Lorenzo 2015

ROMERÍA VALLE SAN LORENZO 2015

De Romería Valle San Lorenzo, ook gekend als de Romería de la Virgen de Fátima bestaat al sinds 1957 en is daarmee de oudste van Arona.

De feestelijkheden beginnen ’s morgens met een misviering ter ere van de Virgen de Fátima. Vervolgens wordt het beeld van de Virgen met een wagen gereden van de parochiekerk tot aan de Mirador de la Centinala, ongeveer 3 km bergop. Deze processie wordt vergezeld van meerdere praalwagens, versierd met palmbladeren en landbouwgerei en begeleid door talrijke folklore groepen.

Gekleed in typische Canarische kostuums, begeleiden ze de bedevaart terwijl ze dansen en populaire Canarische liederen zingen.

Aangekomen aan de Mirador de la Centinela schenken de gelovigen offers aan de Virgen de la Fátima, daarna volgt een traditionele Canarische maaltijd.

Na de lunch keert men terug en is het de beurt aan het orkest dat een groot dansfeest inleidt.

Lees hier wat een Romería is.

Hoogtepunten van het programmaRomería Valle San Lorenzo 2015

Zaterdag 9 mei – Baile de Magos

 • 21u00 Traditionele Baile de Magos met voorstelling van de kandidates voor de Romera Mayor  en ook voor de Romara 3de leeftijd (3ª Edad). Met oprtredens van diverse folklore groepen.
  Waar? Plaza San Lorenzo en parallel straat

Woensdag 13 mei – Processie met fakkels + Dansfeest

 • 20u00 Eucharistieviering ter ere van Nuestra Señora de Fátima, gezongen door het zangkoor van de parochie.
 • 21u00 Processie met fakkels en de muziekband van Arona, zingen van het Ave María door Don Gustavo Jacinto Expósito.  Afsteken van groot vuurwerk tijdens de rondgang.
  Waar? Avenida de San Lorenzo, Calle Chindia, Calle Llano de Mora, Calle Juana González González, Calle Cabezada en Avenida de San Lorenzo.
 • 23u00 Groot dansfeest met muziek van Grupo Pasión.
  Waar? Plaza San Lorenzo.

Donderdag 14 mei – Noche de Tradiciones

 • 21u00 Festival “Noche de tradiciones”, met optreden van la Parranda del Ron, la Obra de teatro de los mayores, humor door Yeray Díaz en als hoogtepunt de zanger Pepe Benavente.
  Waar? Plaza San Lorenzo.

Vrijdag 15 mei – Verkiezingsgala + Dansfeest

 • 21u00 Groot Verkiezingsgala Romera Mayor en Romara 3de leeftijd (3ª Edad). Presentatie Pilar Navarro en optredens van A.C. Verodal en El Grupo Magec.
 • 23u00 Aanluitend Groot dansfeest met muziek van Grupo Pasión.
  Waar? Plaza San Lorenzo.

Zaterdag 16 mei – Día del Niño + Dansfeest

 • 10u30 Viering van “Día del Niño” (dag van het Kind) met juego del palo (Canarische vechtkunst met houten stok) en andere traditionele Canarische spelen, demonstratie van lucha Canaria (Canarisch worstelen), Master Class Zumba en Schuimparty.
  Waar? Plaza San Lorenzo.
 • 17u00 “Tarde de Cultura campesina”:  V Folklore Festival met leerlingen van de Academia de Baile dile Que Si. Met medewerking van A.G Igara en A.F. Amigos de Punta Rasca.
  Waar? Plaza San Lorenzo.
 • 23u00 Groot dansfeest met muziek van Deliciosa en Chocolate.
  Waar? Plaza San Lorenzo.

Zondag 17 mei – Romería + Dansfeest

 • 12u00 Traditionele Romería tot aan Mirador de la Centinela. Daar aangekomen offeren van bloemen en zegening van het dorp en zijn inwoners. Vertrek vanaf la Parroquia de San Lorenzo Mártir, Calle La Cabezada, Calle San Lorenzo, Calle la Inmaculada, carretera TF-28, Mirador de la Centinela en terug via la TF-28, Calle Juana González González, Calle San Lorenzo tot aan de Avenida San Lorenzo. 
 • 16u00 Groot dansfeest met muziek van Mambo Latino en Proyecto Nóvenle.
  Waar? Plaza San Lorenzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…