Santa Úrsula met zijn reuzin in La Quinta

Santa Úrsula - reuzin in La Quinta

Een reuzin van vier meter in La Quinta, Santa Úrsula

Sinds 2013 is de reuzin in het park een symbool van Santa Úrsula, Tenerife geworden.

Een park om in weg te dromen met een reuzin van 4 meter als verrassing. De reuzin van steen, die opduikt in de sociale tuin van La Quinta, gaat op in het landschap.

Het beeldhouwwerk rijst op uit een rotsachtig bed en verschijnt in een zittende positie, en werd gemaakt van materialen zoals cement en werd gecombineerd met een permanente bedekking van planten en bloemen.

Het lijkt een sprookjesfiguur en is het embleem van Santa Úrsula geworden.

Een reuzin van steen

Het reusachtige standbeeld bevindt zich in de Sociale Tuin van La Quinta, in Santa Úrsula, en blijft niet onopgemerkt, dankzij haar afmetingen. Het is een attractie geworden voor nieuwsgierigen die het niet kunnen laten een foto te nemen met dit reusachtige stenen beeld.

De reuzin heeft een uniek uitzicht op de kust van Santa Úrsula.

Op de verre achtergrond van dit originele beeldhouwwerk herkennen we El Teide, gecamoufleerd tussen de wolken.

Santa Úrsula – Tenerife

Santa Úrsula combineert de charmes van de dorpjes van dit deel van het eiland met het overheersende groen en het contrast met het blauw van de zee. Ideaal voor een route door de natuur en een wandeling door zijn oude centrum.

Santa Úrsula heeft een oppervlakte van 22,59 km2 en een bevolking van 13.550 inwoners, ligt in het noorden van Tenerife. De traditie vertelt dat de naam van de gemeente van de burgemeester Alejo Pérez komt die in de 16de eeuw een terrein afstond om een kerk te bouwen ter ere van Santa Úrsula omdat hij een dochter had met dezelfde naam.

Het hoogste punt van de gemeente, die zich van de kust in de richting van de bergen uitstrekt, ligt in Morra de Itote op 1794 meter boven de zeespiegel. Aan de kust hebben we lichte hellingen die hogerop steiler worden. 

Santa Úrsula telt twee kleine baaitjes in de gebieden Santa Ana en Charco del Negro. Onder de beschermde landschappen van de gemeente hebben we het Natuurreservaat Las Palomas (la Reserva Natural Especial de Las Palomas), de Beschermde Landschappen Las Lagunetas (Paisaje Protegido de Las Lagunetas) en Costa de Acentejo (Paisaje Protegido de la Costa de Acentejo). De zeebries en het wolkendek zorgen ervoor dat de gemiddelde jaartemperatuur aan de kust van Santa Úrsula 19 ºC is.

De economie van de gemeente is in de loop van de tijd veranderd van hoofdzakelijk agrarisch naar de dienstensector. Op een groot deel van het grondgebied wordt er echter nog steeds aan landbouw gedaan.

La Quinta bloemenpark
Bloemen in La Quinta
Santa Ursula, La Quinta parkje
Parkje La Quinta, Santa Úrsula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…