ABBA challenge

ABBA Challenge

ABBA challenge – 10.000 mensen verkleed als ABBA

Santa Cruz zal op 18 en 19 juni gastheer zijn voor de eerste editie van het EuroRainbow-festival met Eurovisiedeelnemers als Conchita Wurst en Loreen, en artiesten van het LGTBIQ-collectief. Eén van de meest in het oog springende activiteiten zal de ABBA challenge zijn, nl. een poging om 10.000 als ABBA verklede mensen samen te brengen.

EuroRainbow

EuroRainbow zal plaatsvinden op het podium dat gereserveerd is voor de belangrijkste evenementen van Santa Cruz, zoals Carnaval, en zal gratis toegankelijk zijn voor de gemeenschap van eurofans, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste Europese muziek.

De Oostenrijkse zangeres Conchita Wurst, de Oekraïense Jamala en de Zweedse van Berberse afkomst Loreen waren de afgelopen jaren winnaars van Eurovisie en zullen naar Tenerife komen om exclusieve concerten te geven en ook hun winnend liedje zullen vertolken, die in heel Europa een succes werden.

Wurst, met “Rise like a Phoenix” gaf de overwinning aan Oostenrijk in 2014 en zijn non-binaire verschijning veroverde de harten van alle Europeanen en werd een waar fenomeen en een uithangbord voor vrijheid.

Jamala behaalde in 2016 de overwinning voor Oekraïne en maakte van “1944” een hit op het hele continent. Nu heeft Jamala haar land met haar kinderen moeten ontvluchten en heeft haar toevlucht gezocht in Turkije.

De Zweedse zangeres Loreen zorgde in 2012 voor een ware revolutie met “Euphoria” en toonde zich ook solidair toen ze tijdens de wekenlange repetities in Azerbeidzjan als enige deelneemster een bezoek bracht aan plaatselijke vluchtelingen in Bakoe.

Met het oog op het meest recente nieuws zal de zangeres Cornelia Jakobs naar Eurorainbow gaan, een paar weken nadat ze Zweden heeft vertegenwoordigd op het 66e Eurovisie Songfestival.

Ook de Chileense Javiera Mena, die sinds het begin van haar carrière meer dan tien jaar geleden altijd trouw is gebleven aan haar stijl en een van de meest herkenbare stemmen van de elektronische Spaanse pop is, zal een concert geven in Tenerife na haar deelname aan het Benidorm Festival.

Op dezelfde manier zal de Canarische zangeres Cristina Ramos, die dit jaar deelnam aan het Festival van San Remo, naar Eurorainbow gaan om opnieuw contact te leggen met haar publiek, nadat ze een van de meest relevante artiesten op de internationale scène is geworden.

10.000 mensen verkleed als ABBA in Tenerife zullen proberen een wereldrecord te breken

Maar daarnaast zal het festival zijn eerste EuroChallenge vieren, een uitdaging die de aanwezigen elk jaar zal uitnodigen om actief deel te nemen aan het festival.

Abba challenge op Tenerife

Het eerste jaar zal de EuroChallenge bestaan uit het breken van het wereldrecord voor het meest aantal mensen verkleed als de vier leden van de legendarische Zweedse band ABBA waarvan een eerbetoon zal worden gevierd met een concert door een tribute band.

Voor deze Abba EuroChallenge op Tenerife zal een vertegenwoordiger van het Guinness World Records worden uitgenodigd om het record op de dag van het evenement te verifiëren. De organisatie van de Eurorainbow verwacht duizenden mensen en zal een geldprijs uitreiken voor de meest originele verkleden.

Het festival wordt gesponsord door het Cabildo de Tenerife, via Turismo de Tenerife, het Autonoom Organisme voor Cultuur van de gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife, en Turismo de Gobierno de Canarias.

De CEO van Toerisme van Tenerife, David Pérez, benadrukt dat de viering van dit festival, dat “ook een belangrijke sociale achtergrond heeft, een duidelijk voorbeeld zal zijn van de sociale cohesie, diversiteit en coëxistentie die op het eiland bestaan.

De wethouder van Cultuur van de hoofdstedelijke gemeenteraad, Gladys de León, verzekert dat het een eer is dat Santa Cruz de Tenerife gastheer is van de eerste editie van deze demonstratie van verdraagzaamheid, vrijheid en creativiteit, waarden waarin wij geloven.

Officiële website hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…