TranviaOnline toont bezetting trams in real time

App TranviaOnline met kleurrijke tram

Nieuw TranviaOnline website
(ook via app Ten+móvil)

De website TranviaOnline en de app Ten+móvil (kies onderaan Info en vervolgens Next Tram) geeft in realtime (door middel van grafieken en tekst) het percentage reizigers dat door elke tram wordt vervoerd.

De site TranviaOnline is nu al actief, evenals de app Ten+móvil

Enrique Arriaga, eerste vice-voorzitter en eilandminister van Wegen, Mobiliteit en Innovatie, kondigde de activering aan van deze nieuwe digitale tool waarmee reizigers in realtime de bezettingsgraad van trams kunnen raadplegen.

In het geval de bezettingsgraad de maximale sanitaire capaciteitslimiet bereikt, momenteel vastgesteld op 66 procent, wordt de gebruiker aangeraden te wachten op de volgende tram.

“Met de implementatie van deze nieuwe maatregel voorzien we de tramgebruikers van zeer nuttige informatie, en tegelijkertijd versterken we de veiligheid en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer”, aldus Enrique Arriaga.

Hoe werkt TranviaOnline?

De gebruiker zal eerst de halte moeten kiezen, vervolgens zie je op het volgende scherm de resterende tijd voor de aankomst van de volgende tram(s), evenals de passagiersbezetting dat elke tram op elk moment heeft. Zie foto 2

Bovendien kunt u met de applicatie in realtime alle trams bekijken die op beide lijnen circuleren, met hun exacte locatie en de informatie van elke tram door op een van de trams te klikken.

De TranviaOnline-applicatie werd tot op heden door klanten gebruikt om na te zien, zelfs voordat ze bij de halte zijn aangekomen, hoeveel tijd er nog restte voor de aankomst van de volgende tram. Met deze nieuwe functionaliteit die de bezettingsniveaus van de reizigers toont, wordt deze tool nog efficiënter.

Op de website van MetroTenerife vind je alle info, tarieven, uurrooster, klachten…

Ten+móvil app menu
Foto 1
Passagiersbezetting op de Ten+móvil app
Foto 2

Om het initiatief bekendheid te geven wordt de komende dagen een informatiecampagne gelanceerd via de sociale netwerken en eveneens door posters op te hangen bij de haltes en in de trams.

Lees hier over andere vervoersmogelijkheden in Tenerife (Taxi, huurauto, autobus of guagua…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…