Arts Lifestyle & Shopping Arona Tenerife

Arts Shopping ´s nachts

Arts Shopping – Arts Lifestyle & Shopping Arona

arbeider bij Arts Centrum

Arts Lifestyle & Shopping” is de naam van een nieuw en uniek Arts Shopping Center in aanbouw.

Het is gelegen tussen twee stranden, Playa Las Vistas en Playa del Camisón, in het hart van de “Golden Mile” van Playa de las Américas. Het maanvormige schiereilandje is zo georiënteerd dat hier de zonsondergangen perfect tot hun recht komen.

Arts Lifestyle & Shopping combineert kunstzinnig shoppen, dineren en entertainment.

De architectuur is innovatief, natuurvriendelijk en met respect voor het typische kustlandschap.

Op het perceel staan méér dan honderd palmbomen, waaronder een aantal beschermde soorten, deze blijven bewaard en helpen mee aan het creëren van een subtropisch micro-klimaat. Het wordt een oase van rust met de vele zitplaatsen tussen de palmbomen.

Diego Cano

Arts Lifestyle

Het project is van de hand van de lokale ondernemer Diego Cano, eigenaar en ontwikkelaar van Arts Lifestyle & Shopping.

Diego Cano is onder meer bekend van Faro Chill Art, Dental Loft en restaurant Bushido met het geïntegreerde Be Flat, waar bekende Jazz, Swing & Blues artiesten komen performen.

Het ambitieuze project startte juli 2014 en zou afgewerkt zijn na een 36-tal maanden, dus noteer augustus 2017 in de agenda!

Het Arts Shopping center is uniek in Zuid Tenerife en Diego Cano zegt: “Je kunt er relaxen na een dag hard werken, genieten van de sfeer, een beetje winkelen, misschien een hapje eten of genieten van een drankje aan de bar of gewoon bij de fonteinen zitten en naar de sterren kijken of luisteren naar de klotsende golven.

In het Arts centrum zal er steeds een constante temperatuur van 20 ºC heersen. De winkels worden strikt beperkt in aantal, en zijn allen exclusief. Zo zal er maar één schoenwinkel zijn, één dames boetiek etc…

Garik Israelian, de astrofysicus die Starmus Festival mee ontwikkelt, zorgt voor de perfecte sfeer in het Arts Shopping centrum, zodat mensen willen blijven, niet voor 15 minuten, maar voor uren.

Waar?

Arts Lifestyle & Shopping
Francisco Andrade Fumero nº 1
38660 – Las Américas

Tel. +34.922.788.125
Fax. +34.922.788.526

Lokatie op Google Maps

Update 22 april 2021

Gemeente Arona heeft het bedrijf Melisofi Consulting SL, promotor van het winkelcentrum Arts Lifestyle & Shopping, gelegen tussen het strand van Las Vistas en El Camisón, een boete van 190.000 euro opgelegd wegens een zeer ernstige overtreding bij de uitvoering van urbanisatiewerkzaamheden zonder vergunning.

Update 4 juli 2020

De regering van de Canarische Eilanden zal het onderzoek naar het “Arts Lifestyle” shoppingcenter weer op gang brengen. De bouw van het controversiële gebouw in Playa de Las Américas was één van de oorzaken die leidde tot het ontslag van Luis García, raadslid voor stedenbouw in Arona.

Bedoeling is om het dossier nieuw leven in te blazen om mogelijke inbreuken en onrechtmatigheden in de werken vast te stellen, van het shoppingcenter dat naar verluidt het maritieme publieke domein binnendringt. Bron en Bron

Update 2 juni 2020

In 2012 heeft de regionale regering toestemming gegeven voor de bouw van een winkelcentrum met ondergrondse parkeergarage aan land, gelegen aan de kust, tussen de stranden van El Camisón en Las Vistas (gemeente Arona), die naar verluidt de erfdienstbaarheid van de bescherming van het maritieme openbare domein land binnendringt, volgens de digitale krant Canarias Ahora.

De licentie werd in maart 2012 toegekend aan het bedrijf Melisofi Consulting S.L. met een geldigheid van 2 jaar om met de werken te beginnen, hoewel pas op 27 januari 2015 werd begonnen en de deadline voor de vergunning toen al was verstreken.

Na verschillende klachten werd de verzegeling van de werken bevolen op 25 juli 2017 wegens vermeende schending in termen van hoogte van het gebouw en niet in overeenstemming met de Kustwet (la Ley de Costas) die bepaalt dat dit gebied niet geschikt is voor een commercieel project.

Het basisproject omvat een 20-tal panden, een grote zaal voor optredens, een jazzclub en 59 parkeerplaatsen.

Acht maanden later, op 28 maart 2018, vaardigde de raad van Arona een bevel uit waarin gevraagd werd aan de ontwikkelaar om een vergunning aan te vragen voor het regulariseren van de overtredingen die als illegaal worden beschouwd en om de rest van het gebouw te slopen.

Op 19 december werd een tweede gemeentelijk besluit in dezelfde zin genomen en de gemeenteraad kende een termijn van twee maanden toe. De ontwikkelaar heeft een gewijzigd project ingediend dat tot op heden geen gemeentelijke vergunning heeft gekregen. De werken liggen momenteel stil en zijn verzegeld. Bron

Update 24 februari 2018

Het Arts Shopping center dat zou openen in augustus 2017 is nog steeds niet afgewerkt. Er staat nog een grote kraan en arbeiders zijn druk bezig. Volgens hen zou het nog wel twee jaar kunnen duren….

Hieronder enkele beelden van de voortgang genomen 24 februari 2018.

Zo zal het Arts shopping center worden

Klik op onderstaande foto voor een grote plattegrond

plattegrond Arts Shopping Arona

Simulatie foto’s van het nieuwe Arts Shopping Center

Arts shopping Tenerife
Arts Lifestyle Shopping `s avonds
Arts shopping bovenaanzicht
Arts Lifestyle shopping Arona palmbomen
Arts Lifestyle Shopping Arona zwembad

Bericht aangepast 29 augustus 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…