Carnaval Los Cristianos AFGELAST

Carnaval Los Cristianos AFGELAST - affiche

Carnaval Los Cristianos AFGELAST

Gemeente Arona heeft net beslist om het Carnavalfeest van Los Cristianos, Arona, af te lasten.

De evolutie van de Covid-19 epidemie (coronavirus) de afgelopen dagen, heeft ertoe geleid dat gemeente Arona vandaag deze beslissing heeft moeten nemen.

Het Carnavalfeest zou morgen 12 maart beginnen en eindigen op 23 maart, met gewoonlijk duizenden deelnemers, zowel bewoners als bezoekers. Vorig jaar waren er meer dan 125.000 mensen aanwezig.

Dit besluit maakt deel uit van de preventieve maatregelen die zijn genomen door de verschillende overheidsinstanties om te proberen de epidemie op het hele nationale grondgebied in te dammen en tegelijkertijd een maximale veiligheid aan de bevolking te garanderen.

De evolutie van de epidemie zal bepalend zijn voor de vraag of de datum van Carnaval Los Cristianos wordt verschoven dan wel definitief wordt geannuleerd tot volgend jaar.

De burgemeester José Julián Mena, benadrukte dat “het schorsen van een belangrijke activiteit zoals Carnaval zwaar is, doch de veiligheid van onze bewoners en bezoekers is en zal altijd de prioriteit zijn voor gemeente Arona”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…