DrieKoningen in Tenerife

DrieKoningen in TenerifeDriekoningen het grootste feest voor de Spanjaarden

Driekoningen in Tenerife

Zowel voor de kinderen als voor de volwassenen is “Driekoningen in Tenerife” hét feest waar heel het jaar wordt naar uitgekeken.

Woensdag 6 januari is een officiële feestdag in Spanje. Daarom zijn de banken, Mercadona, scholen etc… gesloten.

Met DrieKoningen bakken de bakkers een speciaal gebak in de vorm van een “O” (de rDriekoningen taartosca de reyes of roscón de reyes, de ring van de DrieKoningen).

Los Reyes Magos, zo noemt men de Driekoningen in Tenerife, Caspar, Melchior en Balthasar, die kostbare geschenken brengen naar het kindje Jezus, nl. goud, wierook en mirre.  Ze zouden respectievelijk 20, 40 en 60 jaar oud zijn geweest; getallen die de levenstijdperken van de volwassene symboliseren.

Elke gemeente viert dit feest met de aankomst van de Driekoningen (per kameel, per helikopter, per boot…) en een grote, kleurrijke optocht (cabalgata de Reyes Magos). Te vergelijken met de intocht van Sinterklaas in de Lage Landen.

Driekoningen in Adeje

AANKOMST DRIEKONINGEN ADEJEAankomst DrieKoningen per helikopter
Dinsdag 5 januari 2016 om 17u00 aankomst van de Driekoningen per helikopter aan het CAMPO MUNICIPAL DE FÚTBOL DE ADEJE (voetbalstadion van Adeje). Daar nemen de Drie Wijzen de “sleutel van de stad” in ontvangst, waarmee ze toegang hebben tot alle woningen om daar geschenken neer te leggen.

GROTE DRIEKONINGEN STOET ADEJEDrieKoningen optocht Adeje
Dinsdag 5 januari 2016 om 19u00 in de Calle Grande van Adeje.
Gran Cabalgata de Reyes.

Melchor, Gaspar en Baltasar vergezeld van hun gevolg, Disney-figuren, het personeel van de Post, de brandweer, een wagen gevuld met “carbón”, dansers en danseressen, vuurspuwers…

Driekoningen in Los Cristianos

AANKOMST DRIEKONINGEN LOS CRISTIANOS
Dinsdag 5 januari 2016 om 17u00 aankomst van de Driekoningen per kameel aan de haven van Los Cristianos.P1040161

DRIEKONINGEN STOET LOS CRISTIANOS
Dinsdag 5 januari 2016 vanaf 19u30 Grote Driekoningen stoet door de straten van Los Cristianos om te eindigen aan het Cultureel Centrum (centro cultural).

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. zondag 1 april 2018

    […] 6 janauari – DrieKoningen (Los Reyes Magos – Epifanía del […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *