Ed Sheeran komt naar Tenerife

Ed Sheeran komt naar Tenerife

Aangepast 12 november 2023

Na de snelle uitverkoop van de tickets binnen slechts 10 minuten, overweegt Ed Sheeran om een tweede concert te organiseren op Tenerife.

Dit is de enige locatie in Spanje waar hij een optreden zal geven.

Ed Sheeran Tenerife

Ed Sheeran heeft zijn fans op Tenerife aangenaam verrast door aan te kondigen dat hij zijn enige concert van zijn nieuwe tournee in Spanje op het eiland zal geven.

De band tussen de bekende Britse artiest en het eiland gaat ver terug en gaat veel dieper dan alleen zijn hit “Tenerife Sea”, die meer dan 500 miljoen keer is afgespeeld op Spotify.

Lees het artikel verder onder de video

Videoclip “Tenerife Sea” door Ed Sheeran

Tenerife Sea door Ed Sheeran

In La Caleta heeft Ed Sheeran een huis

Foto: Diario de Avisos

De singer-songwriter Ed Sheeran en zijn gezin komen regelmatig naar het eiland Tenerife.

Ze hebben al jaren een huis in La Caleta (Adeje), in het zuiden, waar ze genieten van het klimaat en de Canarische gastronomie.

Ze worden dan ook vaak gezien in de restaurants in de omgeving.

Groot concert in juni 2024

Het grote concert van Ed Sheeran op Tenerife vindt eind juni 2024 plaats in het Heliodoro Rodríguez López stadion in Santa Cruz, dat naar verwachting snel uitverkocht zal zijn, aangezien de Brit een artiest van wereldklasse is.

Ed Sheeran heeft Tenerife gekozen als tussenstop tijdens zijn MathematicsTour. Dit werd aangekondigd door het productiebedrijf van de artiest zelf via hun sociale netwerken.

Hoewel de poster alleen de maand van dit evenement aangeeft, was het de krant El Día die aankondigde dat het zaterdag 29 juni 2024 zal worden, afhankelijk van de definitieve kalender van CD Tenerife.

Tickets te koop vanaf 10 november 2023

Volgens de evenementen website zullen tickets beschikbaar zijn vanaf 10 november 2023 om 10u00. Ze kunnen worden gekocht op www.newevent.es, www.edsheeran.com en www.entradas.com. De Britse singer-songwriter Calum Scott is de speciale gast op dit langverwachte evenement.

Tijdens de MathematicsTour zal de Britse zanger het komende jaar over de hele planeet touren met een tour die historisch belooft te worden. Onder de geplande evenementen springt zijn deelname aan Rock in Río Lisboa 2024 eruit, dezelfde maand waarin hij aankomt op Tenerife.

Lees verder onder de afbeelding

Ed Sheeran affiche

Over de artiest Ed Sheeran

De zanger en liedjesschrijver Ed Sheeran werd in 1991 geboren als Edward Christopher Sheeran in de Engelse stad Hebden Bridge. Op vierjarige leeftijd begon hij te zingen in het kerkkoor en op zijn elfde begon hij gitaar te spelen. Zijn eerste invloeden waren Eric Clapton en Bob Dylan, naar wiens albums hij thuis luisterde dankzij zijn ouders. Op zijn veertiende begon hij zijn eigen nummers te componeren.

Toen hij 16 was, besloot hij de middelbare school te verlaten en naar Londen te verhuizen om zijn passie voor muziek na te jagen.

In 2005 nam de muzikant zijn eerste EP op, getiteld “The Orange Room”. Begin 2010 bracht hij een videoclip uit met de titel “You Need Me, I Do n’t Need You” en vervolgens een nieuwe EP, onder de titel “Loose Change” en met daarop een van zijn eerste hits, “The A Team”.

Datzelfde jaar reisde Ed Sheeran naar Los Angeles met de bedoeling de monotonie te doorbreken en zich open te stellen voor nieuwe muzikale ervaringen. Tijdens een kort concert in Inglewood weet de zanger de aandacht te trekken van acteur Jamie Foxx.

Terug in het Verenigd Koninkrijk neemt de bekendheid van Ed Sheeran als een lopend vuurtje toe, vooral dankzij sociale netwerken. De video “You Need Me, I Don’t Need You” gaat viraal en is herhaaldelijk te horen op televisie.

Gedurende zijn carrière heeft Ed Sheeran vele prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept, waaronder meerdere Brit Awards en erkenning als een van de meest succesvolle en veelzijdige artiesten van zijn generatie. Zijn muziek omvat genres van pop tot folk tot R&B en heeft een blijvend stempel gedrukt op de internationale muziekindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…