Een dagje Arona met Canarische traditie

Arona, dag van de tradities

Dag van de Tradities in Arona

Zaterdag 1 oktober was het de eerste “Día de las Tradiciones” in Arona. De gratis bus vertrok vanuit Los Cristianos en Playa de las Américas en bereikte na een 12-tal minuutjes klimmen via een kronkelbaan, het stadje Arona, gelegen op een hoogte van ongeveer 600 meter boven de zeespiegel.

Het bruiste al van de activiteit en onmiddellijk kregen we van een lieftallige dame een folder met een overzicht van alle activiteiten en een plattegrond. 

We stapten richting Plaza del Cristo waar de uitbeelding van “Romeo en Julia” net was begonnen. Onderweg passeerden we tientallen kraampjes met Canarische produkten, zoals, kazen, honing, brood en gebak, wijnen…

De kostumering van de toneelspelers was prachtig. De verschillende scènes vonden plaats op diverse pitoreske lokaties in het oude Arona. 

Daarna ontdekten we de typische Canarische spelen: zakkenlopen, eendenpas met twee houten plank aan de voeten, houten tol, springen, steltlopen… 

Nadat we ’s middags enkele tapas aten (garbanzas en kroketten van tonijn) wandelden we richting het Casino, waar een humoristisch toneelstuk werd opgevoerd… wel met enige vertraging.

Vervolgens terug naar Plaza de la Paz waar Canarische muziek en dans aan de gang was. Ondertussen nog enkele Canarische wijnen proeven en na een cortado leche leche met de gratis bus naar Los Cristianos.

Een gevarieerde Canarische dag, die we volgend jaar nogmaals willen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…