Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Boreal Festival

donderdag 21 september 2023 tot zondag 24 september 2023

Festival Boreal 2023 affiche

Boreal Festival onthult de eerste grote artiesten van editie 2023

Geavanceerde en grensverleggende muziek, met wortels van verschillende genres van over de hele wereld, die samenkomen in deze nieuwe editie van het Boreal Festival, dat drie grote namen presenteert in zijn eerste muzikale voorproefje.

Het muziekfestival wordt gehouden van donderdag 21 tot zondag 24 september in Los Silos.

De Egyptische Natacha Atlas is een van de meest karakteristieke stemmen ter wereld. Ze heeft tientallen albums getekend met samenwerkingen “waarvan sommige ondenkbaar maar met prachtige resultaten, altijd met haar zeer originele mix van jazz en Arabische muziek.

Met Gaye Su Akyol worden we ondergedompeld in een bijzondere reis die Turkse psychedelica, krachtige commentaren en retro-futuristische geluiden mengt. En met de grote Sara Hebe, Argentijnse koningin van rap en andere urban muziek, zullen we genieten van een explosieve reis door verschillende stijlen om de werkelijkheid op te schudden.

Boreal Festival in het historisch centrum van Los Silos

Het Boreal Festival heeft zichzelf wederom bewezen als hét festival op de Canarische Eilanden dat openstaat voor de wereld. Het festival vindt plaats in het historische centrum van Los Silos, dat zich ver weg bevindt van de grote bevolkingscentra. Hierdoor zet Boreal zich in voor een decentralisatie van cultuur en duurzaam toerisme. Het festival is zelfs een pionier op de eilanden op het gebied van ecologische duurzaamheid.

Boreal is een internationaal toonaangevend muzikaal festival dat een multidisciplinair en intergenerationeel initiatief biedt. Het is een unieke culturele ontmoetingsplaats op de Canarische Eilanden. Met trots kunnen we zeggen dat het festival professioneel en van hoog niveau is, wat garant staat voor een onvergetelijke ervaring.

Fest Award in 2017

Festival Boreal won in 2017 de ‘Fest Award’ voor het Beste Festival in Spanje voor diversiteit en gendergelijkheid en is daarmee tot op heden het eerste en enige Canarische festival dat een van deze belangrijke prijzen heeft gewonnen, de enige prijs die jaarlijks muziekfestivals in Spanje erkent en beloont.

Los Silos
Santa Cruz,Santa Cruz de TenerifeSpanje

Ook interessant om weten…