Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Carnaval Candelaria 2024

Carnaval Candelaria 2024

donderdag 22 februari tot zondag 25 februari

Las Vegas schittert op Carnaval Candelaria 2024

Het Carnaval van Candelaria, dat plaatsvindt van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2024, belooft een onvergetelijk spektakel te worden met als thema “Las Vegas”.

Deze keuze brengt de ongeëvenaarde glamour en opwinding van de beroemde Amerikaanse stad naar Tenerife, met activiteiten die jong en oud zullen bekoren.

Een programma vol vermaak

Het Carnaval Candelaria 2024 begint op donderdag 22 februari met een openingsceremonie op de Plaza de la Patrona de Canarias om 20u00. Dit evenement omvat optredens van onder meer:

  • Comparsa Infantil Tropicana
  • Batucada Almagec
  • Agrupación de Mayores Antón Guanche
  • Comparsa Tropicana
  • En Paralelo Danza
  • Ballet Odali
  • Comparsa Bahía Bahitiare

Op vrijdag 23 februari is het de beurt aan de Pequeviernes en Carnavalsdansfeest met orkesten.

Vanaf 17u00 kunnen de kleintjes in de Zona Joven Punta Larga genieten van carnavalsworkshops die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Later zal de Plaza de la Patrona de Canarias van 22u00 tot 04u00 een dansvloer worden met medewerking van de orkesten Acapulco, Sabrosa en het Combo Dominicano uit Gran Canaria.

De grote Carnavalsoptocht – Coso Parade

Het hoogtepunt van het carnaval is de Coso-parade op zaterdag 24 februari om 18u00, een kleurrijke stoet die zich een weg baant van Punta Larga naar de Plaza de la Patrona de Canarias.

Aansluitend vindt op de Plaza de los Pescadores het dansfeest plaats met de groepen van het Carnaval van Tenerife.

De avond wordt afgesloten met het 19de Regionale Murga-ontmoeting, waarbij de winnaars van de interpretatiecategorieën van de carnavals in Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria optreden. Met de orkesten Revelación, Nueva Línea en Corinto gaat het dansfeest door tot in de vroege uurtjes (4u00).

Zondag 25 februari vanaf 12u30 vertrekt de kinderoptocht “El Cosito” door de straten van Condes de Abona naar het Plaza de la Patrona de Canarias, met deelname van lokale kindercentra.

Om 13u00 vindt op het plein het Choreografisch Festival (Festival Coreográfico) plaats, gevolgd door Carnaval de Día van 14u00 tot 21u00, met verschillende optredens, Batucada, Juan Manel La Linea afkomstig van de Dominicaanse Republiek, Luis de Seda, DJ Renzzo El Selector, en deelname van het orkest Tropin.

Naast deze hoogtepunten kunnen bezoekers gedurende de hele carnavalsperiode de tentoonstelling “Comparsa Tropicana. 30 jaar Carnaval” bewonderen in de hal van het stadhuis. Dit Carnaval Candelaria 2024 nodigt alle gezinnen uit om zich onder te dompelen in een feestelijke reis die de traditie en diversiteit van de gemeente viert.

Lees dit artikel om meer te weten over het Bedevaartsoord Candelaria.

Plaza de la Villa de candelaria
Candelaria,Santa Cruz de Tenerife38509Spanje
+ Google Maps

Ook interessant om weten…