Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Carnaval Puerto de la Cruz 2023

donderdag 9 februari 2023 tot zondag 26 februari 2023

Carnaval Puerto de la Cruz 2023 affiche

Internationaal Carnaval Puerto de la Cruz

Het Carnavalfeest van Puerto de la Cruz start donderdag 9 februari en loopt tot en met zondag 26 februari 2023.

Enkele bijzonderheden:

 • Het carnaval van Puerto de la Cruz is uitgeroepen tot Festival van Internationaal Belang (Fiesta de Interés Internacional).
 • De hakken van de Mascarita Ponte Tacón moeten minstens 8 centimeter hoog zijn.
 • Elk jaar wordt bij volksstemming een hoofdthema gekozen voor kostuums en personages.

Thema – Pacific vuur en koraaleilanden

De Stille Oceaan heeft de magie van de koraalzeeën die alleen een carnaval en zijn creativiteit kan reproduceren… met zijn witte zandstranden, zijn turquoise wateren en het gloeiende vuur van de spectaculaire vulkanen die spreken vanuit de oorsprong van de aarde.

De gebloemde shirts zullen ons meevoeren naar een wereld vol tropische paradijzen met een universum van inheemse culturen in de duizenden eilanden die een oceaan omspannen die wij graag willen kennen en die als inspiratie dienen voor ons kostuum.

Van de inspiratie die de Hawaïaanse wereld biedt, tot de kracht en macht van de Maori, met hun respectievelijke culturen vol muziek op het geluid van trommels, choreografieën met vuur en dansheupen en ongeëvenaarde kleur. De feesten maken deel uit van hun identiteit en hun manier van leven, wat perfect samengaat met de speelse en feestelijke geest van ons carnaval.

We maken ons dus op om het leven daar en hier te verenigen, we zullen de Atlantische en de Stille Oceaan verenigen, om met onze beste kleren een feest te vieren, te dansen met halskettingen en armbanden met carnavalsfantasieën. Zo verwelkomen we ons Internationaal Carnaval 2023!

Mascarita Ponte Tacón

Programma Carnaval Puerto de la Cruz

 • donderdag 9 februari 20u00 – Officiële opening van het Internationale Carnaval van Puerto de la Cruz 2023
 • zondag 12 februari 18u30 – Verkiezingsgala Carnaval Kinderen 2023
 • donderdag 16 februari 21u00 – Verkiezingsgala Carnavalskoningin 2023
 • vrijdag 17 februari 10u00 – Groot Carnavalfeest (School)Kinderen (Gran Coso Escolar)
 • zaterdag 18 februari 20u00 – Aankondiging Carnavalsoptocht
 • zondag 19 februari 11u30 – Familie Carnaval – Verkleedwedstrijd
 • maandag 20 februari 18u00 – Ritual “Matar la culebra” (doden van de slang)
 • woensdag 22 februari 21u00 – Begrafenis van de Sardine
 • donderdag 23 februari 19u00 – Ontvangst van de Duitse Ambassades
 • vrijdag 24 februari 20u00 – Mascarita Ponte Tacón
 • zaterdag 25 februari 16u00 – Grote Carnavalsoptocht – Gran Coso Apoteosis del Carnaval
 • zondag 26 februari 11u30 – Familie Carnaval

Zie ook officiële website.

Wat te verwachten?

Op 17 februari viert Puerto de la Cruz zijn nieuwe editie van de Gran Coso Escolar, een evenement dat in 2020 nieuw leven werd ingeblazen om de kinderen van de stad tot hoofdrolspelers te maken. Tweeduizend kinderen van alle scholen van de gemeente zullen in de straten van het centrum bijeenkomen om Carnaval te vieren.

Op 18 februari start de Aankondiging Carnavalsoptocht als aanloop naar de straatfeesten, met de kandidaten voor Carnavalskoningin met eredames, de Kindertroon en haar finalisten, de Carnavalsgroepen en praalwagens zullen door de centrale straten van de gemeente trekken om met vreugde aan te kondigen dat het Carnaval is aangebroken.

Op 20 februari de mataculebra, die werd naar Puerto de la Cruz gebracht door Manuel Díaz, bekend als Manuel Catalina, die het aan het eind van de 19e eeuw uit Cuba meebracht en het tot zijn dood in 1948 als geen ander in de straten van de stad en andere steden op het eiland uitvoerde. Zijn nazaten, de Catalina’s, bleven het vertegenwoordigen in de carnavals van de stad en hielden de traditie in stand tot halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Op 24 februari is er de niet te missen Mascarita ponte Tacón. Vallen, onbedoeld struikelen, onmogelijke verdraaiingen, verstuikingen, gekke loopjes en rokjes,… Alles is hier toegestaan!

Op 25 februari de grote Carnavalsoptocht – Gran Coso Apoteosis del Carnaval. Een weergaloos spektakel in een weergaloze omgeving. Aanvang rond 16u00 wanneer het geluid van de batucadas de grootste manifestatie van licht, kleur en ritme opent die gedurende het jaar in de toeristische stad plaatsvindt. De zon en het mooie weer begeleidden een groot aantal carnavalsgroepen die in hun beste kleren de Koningin en de eredames vergezelden, evenals de kindertroon en hun erehaag, die zich uitstekend vermaakten met dansen en lachen onder een menigte die zich graag vermaakte.

Centro
Puerto de la Cruz,Santa Cruz de Tenerife38400Spanje

Ook interessant om weten…