Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Día de las Tradiciones Chirche

zondag 10 juli 2022 09u30 tot 17u00

Día de las Tradiciones Chirche 2022

Dag van de Tradities in Chirche – terug naar 1900

Día de las Tradiciones in Chirche, de dag van de “tradities”, gaat door zondag 10 juli 2022.

Ga mee terug in de tijd en kijk hoe Chirche verandert in een dorp uit de jaren 1900-1950. De traditionele ambachten uit die periode worden getoond in de karakteristieke historische woningen die het dorp eigen zijn. Alle dorpelingen werken mee en dragen kledij van de vorige eeuw terwijl ze manden vlechten, gofio maken, koffie roosteren, brood kneden, houtskool maken, naaien, etc…

Wandel door Chirche en ontdek de historische gebouwen, oude foto’s geven tekst en uitleg over de diverse activiteiten en ambachten van de jaren 1950. Bezoek een klasje van toen, drink een kopje handgemalen koffie, bewonder een mandenvlechter, ervaar hoe vroeger de kledij werd gewassen…

GRATIS busvervoer van Guía de Isora naar Chirche

Er is GRATIS busvervoer vanaf Guía de Isora (busstop voor de Guardia Civil) naar dit schilderachtige dorp, want de weg ernaartoe is kronkelig en er parkeren is bijna onmogelijk.

Enkel zondag 10 juli, elke 30 minuten vanaf 9u30 tot 16u00.

Plattegrond Chirche
Plattegrond Chirche

Over Chirche en zijn inwoners

Chirche is een van de oudste dorpen van de gemeente Guía de Isora, dat een belangrijk cultureel erfgoed in zijn oorspronkelijke staat heeft kunnen behouden, onder meer op landschappelijk, etnografisch en architecturaal gebied, waardoor het door de regering van de Canarische Eilanden is uitgeroepen tot “Dorp van Cultureel Belang” (Bien de Interés Cultural).

Maar dit bescheiden dorp is op het eiland Tenerife en op de Canarische Eilanden ook bekend om zijn inzet voor tradities, een project dat in het jaar 2000 is begonnen en waarbij elk jaar een groot aantal plaatselijke bewoners en een groot aantal vrijwilligers uit andere gemeenten betrokken is, in totaal meer dan 150 personen, die het mogelijk maken dat Chirche voor enkele dagen een plaats wordt die teruggaat in de tijd, nl. naar de jaren 1940-1950.

Verschillende huizen, die de rest van het jaar gesloten zijn, worden voor het publiek opengesteld en taferelen van het dagelijkse leven uit die tijd worden er weergegeven, samen met boerenarbeid die in de omgeving wordt verricht, zoals dorsen, oogsten, houtskool maken, dakpannen bakken, enz.

Voor dit initiatief en de promotie van tradities heeft de wijkvereniging San Felipe Neri de Chirche in februari 2014 de plattelandsprijs (Premio Tenerife Rural) van Tenerife ontvangen, uitgereikt door de Cabildo de Tenerife.

Dit jaar vieren we de 20e editie van de Dag van de Tradities/Día de las Tradiciones en iedereen is welkom!

Plaza de Chirche
Chirche,Santa Cruz de Tenerife38688Spanje

Ook interessant om weten…