Laden Evenementen

Fimucité 2024

vrijdag 5 juli tot zaterdag 20 juli

Fimucité 2024 Santa Cruz de Tenerife

Internationaal Filmmuziek Festival Fimucité 2024

Het Internationale Filmmuziekfestival van Tenerife, Fimucité, kondigt met trots aan dat de 18de editie zal plaatsvinden van vrijdag 5 tot zaterdag 20 juli 2024.

Vorig jaar hebben meer dan 7.000 mensen genoten van deze unieke ervaring gewijd aan muziek gemaakt voor film, televisie en videogames.

Oudste evenement gespecialiseerd in soundtracks

Na het succes van de vorige editie, die werd geprezen als het oudste evenement ter wereld dat gespecialiseerd is in soundtracks in het zomerseizoen, presenteert het Internationale Filmmuziekfestival van Tenerife (FIMUCITÉ) de data voor de 18de editie van vrijdag 5 tot zaterdag 20 juli 2024.

De 17de editie bood zes concerten die gewijd waren aan het universum van strips en superhelden, en ook verschillende parallelle activiteiten.

Het concertprogramma, bestaande uit originele producties speciaal ontworpen door FIMUCITÉ voor hun première tijdens elk festival, biedt jaarlijks een reeks voorstellen van uitmuntende kwaliteit. Het publiek kan genieten van populaire soundtracks die een speciale betekenis hebben voor hen.

Naast deze soundtracks, worden er ook vele wereldpremières en internationaal gerenommeerde gasten verwacht, waaronder componisten, artiesten en andere professionals uit de industrie. Hierdoor heeft het festival een belangrijke positie verworven in het culturele landschap van Tenerife.

Dirigent en oprichter Diego Navarro

In de woorden van de veelgeprezen componist en dirigent Diego Navarro, directeur en oprichter van het Tenerife International Film Music Festival: “Met de 17de editie van FIMUCITÉ keren we terug naar juli, waar het festival thuishoort. We hebben de zomerse sfeer herontdekt van het oudste filmmuziekfestival ter wereld. Het was een geweldige editie met diverse activiteiten en concerten die ons publiek in verrukking brachten. Dit festival is jaren geleden gevestigd en is een onmiskenbaar teken van de culturele identiteit van ons land, dat volwassen begint te worden”.

Het Internationaal Festival van de Filmmuziek op Tenerife (FIMUCITÉ) is een wereldwijd erkend evenement in zijn genre. Het festival wordt gesponsord door verschillende organisaties, waaronder het Cabildo van Tenerife, het Autonoom Orgaan voor Cultuur van de gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife, het Autonoom Orgaan voor Muzikale Activiteiten van de gemeenteraad van San Cristóbal de La Laguna, het Symfonieorkest van Tenerife, het Auditorium van Tenerife, het Canarische Instituut voor Culturele Ontwikkeling en Volcano Teide Experience.

Enkele sfeerbeelden van Fimucité 2023 en 2022

Avda de la Constitución 1
Santa Cruz,Santa Cruz de Tenerife38003Spanje
Bekijk de site van Locatie

Ook interessant om weten…