Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

GastroCanarias 2023

dinsdag 23 mei 2023 tot donderdag 25 mei 2023

GastroCanarias 2023
Foto: José Luis Conde – Diario de Avisos

GastroCanarias 2023 van 23 tot 25 mei

De beurs GastroCanarias 2023 heeft zijn data bekend gemaakt, nl. van dinsdag 23 t/m donderdag 25 mei in het Recinto Ferial Santa Cruz de Tenerife.

Tijdens het 8e Salón Gastronómico de Canarias zullen verschillende grote wedstrijden worden gehouden, 12 voor het koken en 5 voor beste dranken/cocktails, waaraan vertegenwoordigers van alle eilanden zullen deelnemen.

Nieuwigheden

Als nieuwigheid zal het 1º Campeonato de Canarias Absoluto de Tapas-Gran Premio Makro (1ste Kampioenschap Canarische Tapas) worden gehouden.

Wat de dranken betreft, zal de nieuwigheid het 1ste Canarische kampioenschap klassieke alcoholvrije cocktails zijn. Deze vorm van cocktailbereiding behoudt de essentie in haar bereidingen en presentatie en biedt een gezondere versie van de klassieke cocktail zonder alcohol.

Editie 2022 overtreffen

GastroCanarias 2023 zal een totale oppervlakte van ongeveer 14.000 vierkante meter beslaan en streeft ernaar het record van de editie van 2022 te overtreffen, met 215 stands.

Er zullen ook twee grote podia zijn, één gesponsord door het Cabildo van Tenerife, waar de kookwedstrijden zullen plaatsvinden, en het andere door Heineken, waar de drankwedstrijden zullen worden gehouden en een intensief programma van activiteiten zal worden aangeboden, waaronder kookworkshops, masterclasses, demonstraties van chef-koks, productpresentaties en -proeverijen. Deze en andere aanvullende activiteiten zullen ook plaatsvinden bij de verschillende beursstands van organisaties en bedrijven uit de sector.

Gasteiland Fuerteventura

Dit jaar is Fuerteventura het officiële gasteiland, waardoor het publiek nader kennis kan maken met de typische producten, karakteristieke recepten en professionals van het eiland. Vermeldenswaard is ook dat elk van de zeven eilanden voor het derde achtereenvolgende jaar op de beurs vertegenwoordigd zal zijn met individuele kraampjes die door hun plaatselijke eilandraden worden ondersteund.

Avenida la Constitución, 12
Santa Cruz,Santa Cruz de Tenerife38005Spanje

Ook interessant om weten…