Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Holi – Festival de los Colores 2023

zondag 12 maart 2023 12u00 tot 18u00

Holi - Festival de los Colores in Adeje

Holi – Festival van Kleuren in Adeje

Tijdens Holi – Festival de los Colores 2023 (Festival van Kleuren) zullen er verschillende internationale DJ’s uit India aanwezig zijn, alsook lokale DJ’s, typisch Indiase dansen, kunstmatige “regen”, schuimparty, gastronomie uit verschillende landen, evenals de traditionele kleurpoeders die hun oorsprong vonden in India.

Waar en Wanneer?

Zondag 12 maart 2023 vanaf 12u00 tot 18u00 aan de Avenida Moscú, Costa Adeje (bij de parkeerplaats).

Gratis toegang, iedereen is welkom!

De Holi-viering

Het “Holi” of kleurenfestival is een festival dat zijn oorsprong vindt in India. De Hindoe-gemeenschap in het zuiden van Tenerife, die voornamelijk in Adeje woont, viert de komst van de lente met dit kleurrijke festival. Hoewel het aanvankelijk een meer religieuze betekenis had, wordt het steeds meer gevierd als een ludiek festival waar verschillende culturen samenkomen.

Het evenement wordt georganiseerd door de Asociación Hindú Tenerife Sur en ST eventos met medewerking van gemeente Adeje, en zal worden bijgewoond door de verschillende Hindoe-gemeenschappen van de Canarische Eilanden, alsook door de inwoners van noord- en zuid-Tenerife.

De Holi-viering bestaat voornamelijk uit het gooien van felgekleurd poeder en gekleurd water als symbool van geluk voor de komst van de lente, in een poging om de vrolijke kleuren van de bloemen die in het komende seizoen geboren zullen worden te evenaren. De meest gebruikte kleuren zijn zwart, blauw, rood, roze, paars en wit, hoewel de alternatieven eindeloos zijn.

Costa Adeje,Santa Cruz de Tenerife38670Spanje

Ook interessant om weten…