Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ruta del Agua 2023

zondag 26 maart 2023 11u00 tot 17u00

Ruta del Agua 2023 - vrouwen en water in Adeje

Ruta del Agua 2023 – Water zo belangrijk voor Adeje!

Dit thematische verhaal ontstond in 2016 met het doel de geschiedenis, tradities, ambachten en gebruiken in herinnering te brengen die de relatie tussen de bevolking van Adeje en het water onthullen.

De aanwezigheid van dit kostbare element maakte de ontwikkeling van de stad mogelijk

De folkloreschool van Adeje presenteert op zondag 26 maart een theatrale presentatie over hoe en waar water zo bepalend was voor de evolutie van de stad.

Zondag 26 maart om 11u00, vertrekkend vanaf de ingang van de Barranco del Infierno, eindigend aan de Casa Fuerte.

Door middel van drama, in kostuums van het verleden, begon de groep dit jaarlijkse evenement in 2016 aan te bieden, waarbij het publiek terug in de tijd wordt gebracht naar een Adeje dat groeide rond de voorziening van vers water.

Ontwikkeling van Adeje

De aanwezigheid van dit kostbare element maakte de ontwikkeling van de stad en talrijke hydraulische installaties mogelijk, die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Tijdens de route zullen we meer van de geschiedenis, tradities en cultuur van Adeje ontdekken, waarbij de waterkanalen en bronnen worden gevolgd, vanaf de Barranco del Infierno tot de Casa Fuerte.

Historisch gezien was de aanwezigheid van water de sleutel tot de ontwikkeling van stabiele gemeenschappen en tijdens de wandeling ontdekt u ook meer van het culturele erfgoed van de stad, waaronder de Casa Fuerte.

Affiche Ruta del Agua Adeje

Ruta del Agua 2023 in Adeje - affiche
Adeje,Santa Cruz de TenerifeSpanje

Ook interessant om weten…