Fiesta San Sebastian 2017
La Caleta, Adeje

Fiesta San Sebastian 2017 met paardenshow

Fiesta San Sebastian 2017

San Sebastian is een jaarlijks terugkerend spektakel voor de inwoners van Adeje en de toeristen. In massa is men aanwezig om de viering van de patroonheilige San Sebastián mee te maken.

Het feest bestaat uit muziek en zang en de indrukwekkende rit van de ervaren ruiters van de Kerk naar het strand van Enramada, La Caleta. Daar worden de dieren gezegend samen met het heiligenbeeld van San Sebastian. Ter gelegenheid van deze fiesta worden alle dieren versierd met gekleurde linten en belletjes.

Het feest van San Sebastian wordt hier gevierd sinds de 16de eeuw en elk jaar komen meer en meer mensen naar deze zegening.

Vele kleine lokale traditionele zanggroepen zorgen voor sfeer en muzikale omlijsting.

De laatste jaren is dit evenement uitgegroeid tot één van de belangrijke toeristische attracties van Zuid-Tenerife, met een opkomst van méér dan 20.000 personen, zowel locals als toeristen.

Een geweldige dag voor mens en dier!

Programma San Sebastian 2017

Donderdag 19 januari

 • 20u00 Heilige Eucharistieviering ter ere van San Sebastián Mártir. Zang door het koor La Parranda Boleros uit Armeñime.
  Waar? Iglesia van San Sebastián
 • 21u00 Processie met het Heiligenbeeld van San Sebastián, begeleid door de Banda del Patronato Musical de la Histórica Villa de Adeje.  Aansluitend vuurwerk bij terugkomst.
 •  22u00 Folklore Festival San Sebastián met optredens van traditionele Canarische groepen: A.C. Imoque, Grupo folklorico La Diata en Grupo de la Escuela de folklore de Adeje.
 • Eten- en drankstalletjes zijn voorzien.

Vrijdag 20 januari

Fiesta San Sebastián 2017 en La Enramada

 • 12u00 Eucharistieviering ter ere van San Sebastián Mártir en met zang door het Coro Parroquial Santa Úrsula van Adeje. Aansluitend de processie via de gebruikelijke route, met begeleiding van de Banda de Trompetas y Tambores del Gran Poder del Puerto de La Cruz. Tenslotte aan de Playa de la Enramada doop en zegening van het vee in de zee.
  Waar? Plaza San Sebastian, Playa La Enramada te La Caleta, Adeje (dichtbij Hotel Sheraton).
 • 18u00 Eucharistieviering
  Waar? Iglesia van San Sebastián.

Fiesta San Sebastian met een massa volk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…