La Laguna wandeling met gids

La Laguna Tenerife
San Cristóbal de La Laguna

Het bureau van Tourisme organiseert dagelijks wandelingen door het historische stadscentrum van La Laguna met gratis gids

Er zijn gidsen voor de Franstaligen, Engelstaligen en Duitstaligen, van maandag tot vrijdag om 11u30. Deze historische wandeling duurt iets langer dan één uur.

Info en reservatie wandeling La Laguna

Hier kan je deze wandeling met gids reserveren.

Extra kleding

Hou er rekening mee dat het in La Laguna heel wat frisser is dan in het zonnige zuiden, ook kan er een koude wind waaien. Voorzie daarom extra kleding.

Tijdens deze wandeling zal men een aantal typische woningen van La Laguna bezoeken. Kenmerkend is dat ze allen in het midden een patio hebben en balkons gemaakt van de Canarische pijnbomen. Doordat er constant hars uit dat hout druipt, blijft het hout zeer lang in goede staat, zelfs meerdere honderden jaren. Want vele van deze historische huizen dateren van de 16de eeuw.

Na de begeleide wandeling kan men op eigen houtje La Laguna verder verkennen. Er is onder meer de overdekte markt, waar een mooie keuze is van fruit, groenten, kruiden, vlees, vis, gevogelte, kazen en natuurlijk 2 (koffie)bars.

Probeer ook een echt Canarisch restaurant in La Laguna, dat zal zeker bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

Ook interessant om weten…