Meest moderne Zara van de Canarische eilanden

Grootste en meest moderne Zara komt in Meridiano
Foto: website Zara

Meest moderne Zara van de Canarische eilanden opent volgend jaar in Meridiano

Het Centro Comercial Meridiano in Santa Cruz de Tenerife zal in 2024 de thuisbasis worden van wat Inditex (moederfirma van Zara) heeft gedefinieerd als “het modernste Zara-filiaal van Canarias”. Dit onthulde Rodo Jaraíz, directeur van het winkelcentrum ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van het shoppingcenter.

De directeur legde uit dat Inditex specifiek heeft gekozen voor cc. Meridiano om dit nieuwste winkelconcept te huisvesten. Vorig jaar opende Zara in Madrid de destijds grootste winkel ter wereld (dit jaar heeft het merk aangekondigd dat ze in Nederland een nog grotere zullen openen), die tevens de modernste was.

Een samensmelting van fysieke en digitale ervaringen

De winkel in Madrid introduceerde de nieuwste technologische diensten en functionaliteiten, zoals self-checkout zones en de Store Mode-ervaring die beschikbaar is via de app.

Hiermee kunnen klanten de kledingstukken vinden die ze nodig hebben, de meest geschikte winkel selecteren en, indien het product daar beschikbaar is, het via de app kopen en binnen 30 minuten ophalen in dezelfde winkel.

De app biedt ook de mogelijkheid om paskamers te reserveren en de Pay&Go-functie stelt klanten in staat kledingstukken eenvoudig te scannen met hun mobiele telefoon om ze te kopen. De modernisering van Meridiano draait om deze concepten en zal binnenkort haar deuren openen na een grondige renovatie.

Rodo Jaraíz deelde mee dat de opening van de herenafdeling van Zara in het winkelcentrum gepland staat voor eind november. Deze nieuwe ruimte zal groter zijn dan de vorige.

Ondertussen zal de huidige locatie van Zara in Meridiano worden aangepast aan de moderniseringsplannen van Inditex.

Inditex kiest voor grotere en modernere winkels

Dit alles gebeurt tegen de achtergrond van de strategie van Inditex om te investeren in grotere winkels en de optimalisatie van hun winkelnetwerk. Dit omvat het geleidelijk sluiten van kleinere winkels om hun verkooppunten te concentreren in meer centrale en ruimere vestigingen, om zo hun aantrekkingskracht te vergroten.

Dit maakt deel uit van het bredere proces van digitalisering van de winkelervaring, wat nu hand in hand gaat met de aangekondigde modernisering van Centro Comercial Meridiano.

Zoals Óscar García Maceiras, de CEO van de groep, in september aangaf bij de opening van ’s werelds grootste winkel in Nederland: “Het is onmogelijk om online verkoop uit te leggen zonder de kracht van fysieke winkels, die cruciale logistieke mogelijkheden bieden. We hopen dat online blijft groeien, naast de toename die we zien in het winkelverkeer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant om weten…